Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o tento seriál, horko těžko se mi ho hodnotí. Ty povídky, co se měli „jakože“ stát, byli natočený pěkně a po umělecký stránce to beru. Tam se tvůrci perfektně vyřádili. Samozřejmě ty co se opravdu reálně stali, těch je jako šafránu. Nanejvýš tak třeba dva kamioňáci, co na stejným místě v rozmezí pěti let havarovali, a zachránili si mezi sebou život. Tomu bych mohl i uvěřit. Na druhou stranu ty fiktivní příběhy, byli často dost uhozený a do tohohle seriálu neměli být vůbec zařazený. Nejsem tak naivní, abych věřil na upíry, vlkodlaky, a super indiánskou kletbu. Nebo na ducha mrtvý ženský, co jen tak s chlapama flirtuje, děla dohazovačku, anebo láme srdce proutníkovi, to bylo už vážně trapný. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mám rád tajemno (esoterično), iracionální životní příběhy, fascinují mne odjakživa, i když některé z nich jsou tu kolikrát označeny jen nálepkou fikce, co není může jednou být. Oceňuji především snahu, vůbec s něčím takovým přijít, zkuste si to sami netolerantní remcalové:-)...Démonický moderátor Frakes byl jednoznačně nejlepší! ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Žijeme vo svete v ktorom existuje reálne, aj zdánlivo nemožné. Výborný seriál s tajuplnimi príbehmy, ktoré vás ohromia a zároveň, keď zistíte že ten príbeh bol podľa skutočnej udalosti. Takže keď si to zhrniem, jedná sa o veľmi kvalitný seriál a v ktorom nechýba prekvapenie, keď vždy na konci zistíte že to bola pravda. Ale či to bola naozaj pravda, to stojí len vo hviezdach, seriálu značne prispieva Frakes, ktorý značne od Brolina dodáva správny vtip. Ťažko hodnotiť, ktorá časť bola dobrá a ktorá zas nie, premňa bola každá časť niečim novým a zároveň tajuplným, sám sa priznám že najlepšie časti pokladám tie o zlu, ktoré vás vydesia a zároveň nenechajú kľudným. Kvalita sa značne zmenila ďalšou sériou, buď scenáristi vyčerpali všetky príbehy, a opakovali stále to isté, ale mne to bolo jedno, hlavne že som sa mal načo pozerať. Asi najlepšie príbehy sú Červené oči, Torta, Žena v zrkadle, Halloween a mnoho ďalších. V 3 sérii si zahral aj Angus Scrimm konkrétne 9 časti s názvom Hrobařova Nemesis. Viac v mojej recenzii http://www.studna.net/reviews/1099/ / PS: Niektoré príbehy režíroval Tony Randel známy režisér, ktorý režíroval Hellraisera 2. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější čistě mysteriózní seriál. Mám ho rád už od dětství. Musím říct, že některé povídky jsou opravdu velmi strašidelné. Scenáristé se vyznamenali. Scenáristé, ne život. Nevěřím, že se z toho co nám Jonathan Frakes (popřípadě James Brolin) servíruje opravdu něco stálo. Stejně jako tomu nevěří ostatní. Ale já kvůli toho tenhle seriál nepotopím. 95% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jo, to byl velmi zajímavý nápad autorů, převést nadpřirozeno do TV. Musím se přiznat, že u některých dílů jsem měl „husí“ kůži, zvláště u těch, kde např. se setkal kamarád s kamarádem po dlouhé době na obědě. A když pak vyprávěl jeden můž ze setkání dalšímu svému kamarádovi, že byl dnes na obědě s dávným přítelem, tak on se divil, protože ten kamarád z obědu byl už dávno mrtvý. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)
  • Na konci 3. příběhu („Trezor“) je vidět, že jedna žena z obchodu odchází a po chvíli přichází další žena, která zazvoní, a prodavač jí otevře dveře. Na konci pořadu, během krátkého ohlédnutí se za příběhy a rozluštění jejich pravdivosti, je ale ukázka z příběhu jiná. Obě ženy se míjí ve dveřích. (David7)

Reklama

Reklama