Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (587)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Taktéž jedna z důležitých částí mého televizního dětství :) Dokonce si pamatuju nemálo nočních můr, tímto seriálem způsobených, ale stejně jsem se každou (tuším?) středu dívala zas. Jonathan Frakes byl ovšem bezkonkurenční, když ho vystřídal ten druhej maník už to nebylo ono. A byť by to pro mě teď už asi pozbylo ono strašidelné kouzlo, stejně musím hodnotit kladně :) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Já prostě musím dát plný počet. Je mi celkem jedno, kdo tam hraje, jak je díl natočený a jaká je v něm hudba. Všechno je to tak roztomile blbý, až mě to fascinuje. Jonathan Frakes se tváří naprosto neuvěřitelně a jeho uvedení každého dílu jsou k popukání. Náměty samotných příběhů jsou dokonalé. Stalo se koncem šedesátých let na Středozápadě. No geniální. A co příběh o muži, který přišel o nohu, aby našel svou hrdost a o druhém muži, který ztratil hrdost a pak taky nohu... ))))) ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem se v dětství hrozně bála po zhlédnutí té povídky o ženě, která se v zrcadle viděla jako zrůda. Jen si to představte: Kouknete se na sebe a místo svého xichtu, vidíte jiný (nemusí to být zrovna taková příšera). Ani ale nevím, jestli to byla pravda nebo fikce. Některé díly mě docela zaujaly. Jinak průměrná televizní zábava. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Soubor průměrných "záhadných" povídek, ale je to docela zábava, i když při troše inteligence (a když přijdete na fígl, který scénaristi používají) se většinou dá uhodnout, který z příběhů je pravdivý a který ne. Nejlepší jsou ovšem první dvě minuty, kdy Jonathan Frakes ukazuje takový ty zblbující obrazce. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

PArádní seriál kterej mi jako malému nahnal nejednou strach, je sice pravda že některé povídky jsou slabší, ale máme jich tu rovnou 5 takže většinou převyšuje kvalita. Dost často jsem se bál i lekl. A i dnes mi občas běhá mráz po zádech. Uvaděči jsou přesvědčivý a Frakes je parádní ve všech směrech. Sem tam role nějakého známějšího herce potěší(scrimm). Jen do dnes nevěřím polovině věcí co se udajně odehrála. Ale každopádně parádní a můj oblíbený seriál. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Řada příběhů je inspirována takzvanými městskými legendami (urban legends). (L_O_U_S)
  • Na konci 3. příběhu („Trezor“) je vidět, že jedna žena z obchodu odchází a po chvíli přichází další žena, která zazvoní, a prodavač jí otevře dveře. Na konci pořadu, během krátkého ohlédnutí se za příběhy a rozluštění jejich pravdivosti, je ale ukázka z příběhu jiná. Obě ženy se míjí ve dveřích. (David7)

Reklama

Reklama