Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak seriál Věřte Nevěřte rovněž patřil v mládí k mým oblíbeným a většinou jsem nevynechal žádný díl. Jonathan Frakes byl skvělý průvodcem těchto příběhů pravdy a fikce a ani po letech jsem nedokázal na některé díly zapomenout. Kvalita byla různorodá, ale většina se tvůrcům celkem povedla. Taky jsem tipoval – ale snad jen třikrát jsem uhádl všechno správně – většinou tomu bylo naopak. Asi nejvíc se mi líbily všechny ty kuriozity (pomůcky), které nám ukazoval na začátku a jenž dokázali oklamat zrak. Nedávno jsem si asi dvacet dílů připomenul z nostalgie díky youtube. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Všechny díly už mám dávno za sebou a svůj čas co jsem obětoval Jonathanu Frakesovi a Jamesovi Brolinovi, ani trochu nelituji. Velké dávky mrazení v mysteriózně/hororovým prvku, který má výbornou atmosféru. Závěr každého dílu zamrazí. Nejlepší díl: Děsivý komiks - Alfred Hitchcock útočí ze záhrobí ! ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější čistě mysteriózní seriál. Mám ho rád už od dětství. Musím říct, že některé povídky jsou opravdu velmi strašidelné. Scenáristé se vyznamenali. Scenáristé, ne život. Nevěřím, že se z toho co nám Jonathan Frakes (popřípadě James Brolin) servíruje opravdu něco stálo. Stejně jako tomu nevěří ostatní. Ale já kvůli toho tenhle seriál nepotopím. 95% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Věřte nevěřte, kdysi se mi seriál velmi líbil. Asi v 8 letech jsem býval pravidelným divákem a po některých dílech jsem se v noci bál jít vyčůrat. O pár let později. Asi tak v 10 letech, jsem nad příběhy začal přemýšlet a udělal si jasný obrázek, jak to s tou pravdivostí asi bude. Herci hrají tak nepřesvědčivě, že se fikcí zdají být příběhy úplně všechny. Pokud seriál nesledujete sami, tak se nabízí změřit se spolusledovatelem či spolusledovatelkou síly. S ohledem na to, že už si úplně nevybavuji, jak příšerně byly díly zahrány, protože už je to pěkných pár let, co jsem nějaký díl viděl naposled, tak hodlám hodnoti podle dojmu, který na mě udělal seriál dříve, kdy jsem herecké výkony a další prkotiny absolutně neřešil. Slabé 4*. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly vážně síla. Doteď si pamatuji, jak jsem se snad měsíc bála podívat do zrcadla... Vysvětlení: Krásnou, nicméně pyšnou paní v jedné z epizod kdosi zaklel a ona se pak v zrcadle viděla ošklivou. Ne, "ošklivou", přímo "odpornou". Maskéři by měli dostat metál, protože ta maska byla opravdu vrcholem děsivosti a ještě teď mi při vzpomínce na ni naskakuje husí kůže. Brrr... ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Celkem bylo v seriálu uvedeno 225 různých příběhů, 132 pravdivých a 93 vymyšlených. (KucC)
  • Ani jedna z epizod neobsahuje všech 5 příběhů pravdivých, ale ani všech 5 příběhů nepravdivých. (David7)
  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)

Reklama

Reklama