Reklama

Reklama

Jedna za druhou

Obsahy(1)

Ten, kdo si zajede na severozápadní pobřeží Irska a třeba i přímo do vesničky Kilvaar v hrabství Donegal, bude uchvácen. Drsná krajina je zde protkána krásnými zelenými pastvinami a horskými masivy. Oči turisty jistě uroní nejednu slzu, ne tak ale oči zdejších obyvatel. Jejich život je fádní, každý den do stejné práce, večer pak do stejné hospody, kde lze potkat pouze a jen ty stejné tváře, které zde byly k vidění i včera. Mužská polovina vesnice se jednoho dne rozhodne, že se stereotypem skoncuje a napíše si inzerát do amerických novin, v němž vypíše konkurz na případné nevěsty. A vskutku, všechen klid, který doteď v Kilvaaru byl, je rázem pryč. Mládenci se šňoří a zdejší ženy začínají kout pikle, jak mužům tuto neomalenost oplatit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Tak trochu sladko-hořký příběh s nádechem mořské soli a černého piva .. současný opravdový a lehce uvěřitelný .. je to z Irska .. o Irech .. o normálním dnešním skutečném životě v irském zapadákově … ()

Reklama

korok 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zlákat přitažlivým posterem a originálním názvem. Nic z toho tam neuvidíte. Tento film má s komedií společné jenom to, že ho distributoři jako komedii označili. Do té má však daleko. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jako film z malé irské vesničky to nebylo špatné, dokonce se ani nedá říct, že by to byl snímek úplně bez smyslu. Od začátku do konce tomu však vévodí spíše buranský typ humoru, který je sice sem tam vtipný, ale bohužel, není to styl, který by mi seděl. Hodnotila bych to jako jednoduchou a mírně vulgární komedii, kterou bohatě stačí vidět jednou v životě. ~(1,8)~ ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama