Reklama

Reklama

Studentská těla

  • USA Student Bodies (více)

Obsahy(1)

Tato vražedná komedie je parodií hororů pro teenagery dovedená až do extrému. Křik v ní uslyšíme stejně často jako smích, jelikož šílený, ztěžka dýchající zabiják terorizuje Lamabskou střední školu řadou záhadných vražd. Každý je podezřelý a nikdo není před zábavnými dějovými zvraty a zamotanými zápletkami v bezpečí, neboť vrah si vybírá a zabíjí jen sexuálně aktivní páry. Když začne počet mrtvých narůstat, jedna ze studentek se pokusí záhadu vyřešit - místo toho však zjistí, že je sama podezřelá. Podaří se jí vyváznout ve zdraví, nebo se z ní stane další oběť? (Cinemax)

(více)

Recenze (26)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděno na youtube. Telefón zvonící tak urpuntě,že skáče téměř po stole,slimtající sluchátko,tady jsem se fak neudržel a nebo při vrahově výběru zbraní ze všech možných zbraní tak sponku. Jedná se opravdu skvělou hororvou parodii se skvělými vtipy na,které se nezmůže ani Scary Movie,která jen dokázala oplzlé vtipy a samé vulgarity,tady tato komedie pracuje s nápaditostí a originalitou a proto si zaslouží pět hvězdiček. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Vôbec prvá hororová parodia nedopadla zle. Bol som veľmi zvedaví, ako môže vyzareť takýto (sub)žáner filmu v 80-tich rokoch. Teraz, ked som vychovaný na hororovej parodií Scary Movie, ktorá nikomu nič nedarovala a nedávala si servítku pred ústa môžem porovnať čo sa za tých vyše dvadsať rokov zmenilo. Ak mám pravdu povedať Student Bodies sa moc nelíši od mladšieho bratríčka Scary Movie. Je len jeden veľký vyditeľný rozdiel a to v tom čo som už spomínal... Scary Movie si nedávala servítku pred ústa čo sa vulgarizmov, ale hlavne nechutností týka. To je jediná badateľná zmena medzi týmito dvoma filmami. Ale k samotnému Student Bodies... rejžo Michael Ritchie sa občas zamotal a nevedel si asi uvedomiť či točí hororovú parodiu, alebo horor. Miestami sa film tváril ako dobrá h-parodia(hlavne začiatok filmu bol skvelý) a občas som sa čudoval, že tu to nie je až tak parodia(obzvlášť záver) a zdalo sa mi to moc vážne. Velká škoda je, že tu neuvidíme skoro žiadne gore a vlastne ani neviem čím si film zaslúžil raiting R, ale to nie je moja vec :) Celkovo tento experiment dopadol nadpriemerne a 60% si zaslúži. PS: K filmu nie sú titulky a tak som nerozumel všetkým vtipom, čiže s titulkami by som asi nejakéto percento pridal. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Konec 70 let a hlavně celá 80 léta se stala opravdu plodnými, co se hororového žánru týče a nejen jeho. Vznikla celá řada slasherů i komedií, která dnes již získala status „kultovní“ (mezi nimi kupříkladu Halloween, Friday the 13th, nebo Prom Night. A tak dostala dvojice režisérů bláznivý nápad, některé z nich napodobit a natočit dosti odlehčenou formou plnou černého humoru. Dnes už jich existuje celá řada (říkáme jim parodie), ale tehdy „spoof“ ještě nebyl tolik rozšířený. Po zhlédnutí Student Bodies musím však uznat, že ačkoliv tento film patří mezi „průkopníky“, tak takovému Scary Movie nešahá ani po kotníky. Bohužel to celé zavánělo dost velkou trapností a mnohdy hodně suchým humorem. Našlo by se tu však i dost věcí (originálních), kterými se jak vidno naopak inspirovali další tvůrci. Kupříkladu takový Wes Craven by mohl vyprávět, kdeže přišel na inspiraci ke své úvodní scéně do Vřískotu. No a právě samotný úvod filmu se mi líbil ze všeho nejvíc. Ač šlo o parodii, dokázali tvůrci navodit i velice zajímavou atmosféru (nechci tvrdit, že přímo strašidelnou). Prvním vraždám totiž předcházely srandovní momentky (s vrahem v hlavní roli) a já měl málem strach, že natáhne bačkory jako první. Každopádně jsem ho chápal – i já nesnáším žvýkačky na zemi. Bohužel potom už to přestával být můj šálek kávy. Student Bodies však v žádném případě nenaplnily mé očekávání. Hodně dlouho jsem zvažoval všechny pro a proti, abych vykouzlil závěrečné hodnocení (mezi 40-50%), ale nakonec se přece jenom přikloním k vyššímu hodnocení. Čímž si možná protiřečím s tím, co jsem napsal výše. Ale já oceňuju především onen „unikát“ být v něčem první. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních, a možná úplně první parodie na slashery vznikla rok po Friday The 13th, patnáct let před Scream a skoro dvacet let před Scary Movie. Je to podobně ztřeštěné jako posledně jmenovaná série, ale o poznání méně vulgární, a tím i příjemnější. Námětově i některými nápady (podobný děj, skoro identický začátek) jde zase o mnohem staršího (a pořádně praštěného) sourozence Vřískotu. Obrovský časový náskok před jeho příbuznými dává Studentským tělům (pod tímto názvem je uvedla v polovině 90.let i Nova) určitý punc originality, a spolu s jedním nezapomenutelným fórem (bleskové vyšetřování vraždy na fotbalovém stadiónu, do posledního místečka zaplněného podezřelými) u mě vydobývá pro Student Bodies celé čtyři hvězdičky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je tak vražedná, že u ní můžete umřít nudou. Nebo se budete stydět za všechny tvůrce tak, že raději spácháte sebevraždu. Ale vážně, je to děsná kokotina a já ji dokoukal silou vůle. Asi dvakrát jsem se uchichtl, což rozhodně není moc. Tedy kde vyhrabali toho školníka.....každopádně když mu ulétla manželka, trochu jsem se smál. Legraci nabízely i skleněné kuličky, ale nebylo to úplně ono. Nejhorší je, že tu není ani gore, ani sex, ani nahota, na vše se jen tak hraje. A úplně nejhorší je, že to není vtipné, ale trapné. Nejlepší je surrealistická halucinogenní scéna v závěru, kdy hlavní hrdinka utíká chodbami. A za ni dám jednu usmolenou * ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama