Reklama

Reklama

Smrtící virus

  • USA Alien Predators (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Před lety našla posádka Apolla 14 během mise na Měsíci podivný mimozemský organismus. Ten byl poté zkoumán vědci z NASA na vesmírné stanici SkyLab, kde byl testován na zvířatech. Když však došlo k nehodě a stanice spadla z oběžné dráhy na Zemi, dostal se nebezpečný virus ven. Nyní je schopen nakazit každého živého tvora ve své blízkosti. V té době se tři přátelé vydávají na cestu napříč Španělskem a ke své smůle zamíří rovnou do míst dopadu. Zpočátku jim nepřijde divné, že ulice malého městečka jsou poloprázdné a zbytek obyvatel se chová podivně. Vše jim dojde teprve ve chvíli, když se střetnou s vědcem z NASA. Společnými silami se musejí pokusit dostat k protilátce, která je ukryta v jedné z podzemních laboratoří. Jenže do cesty se jim překvapivě postaví zabijáci, které někdo poslal, aby se zbavili všech nepohodlných svědků. (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie - vzhľadom k tomu alternatívnemu názvu Alien Predator som očakával poriadny trash s nejakým trojmetrovým gumenným emzákom, loviacim mierumilovných pozemšťanov, namiesto toho sa mi však dostalo príjemného vírusoidného hororu na spôsob The Crazies, v ktorom nie je núdza o napätie či dramatické momenty. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divné filmy mám rád, tohle je ale hloupé béčko s přesahem do, zřejmě nechtěné, komedie. Několik scén je fajn, ale pro celek nestačí. Nejlepší je asi ta s býkem, co připomene Věc, byť toho divák příliš nevidí. A samozřejmě odkaz na Vetřelce, tentokrát však příšerka vylézá z hlavy. Po většinu času se hlavní postavy přemisťují a kvákají. A když čekáte, že ze znetvořené mrtvoly ležící v hotelové posteli vyletí chapadla, tak se nakonec musí smát, co vyletí... Michael byl měl být jakýmsi pomyslným vůdcem, je to ale trouba. Místo, aby ujel pronásledovateli, honí se s ním po náměstí do kolečka, a když se vydá do tajné laboratoře pro sérum, vyzbrojí se jen baterkou. Mimochodem tam, kam vědci vstupovali ve skafandrech, on si jen tak lážo plážo nakráčí. Štěstí, že příšerky jsou jak zpomalený film, jinak by se brzy loučil se životem. Kdyby alespoň tvůrci pořádně rozjeli fantastickou stránku a přidali gore...nu, škoda mluvit. Ztráta času i pro fanoušky osmdesátých let. ()

Reklama

beso74 

všechny recenze uživatele

Trojlístok mladých Američanov, akási zvláštna odroda trojky, asi americkej, sa vydala v polovici 80. rokov do vnútrozemia Španielska, aby sa tu v ultralacnom béčkovom prevedení stretla s pozostatkami americkej sondy, zvláštnym mimozemským organizmom, ani nie tak predátorom ako alienom a bandou čudne sa správajúcich domorodcov. Prvých 5 minút, kým sa nerozpráva a kým ešte žijú psy a krava, je atmosférických a úžasných. Potom sa to utápa v nekonečných kecoch a NASA nezmysloch, ktoré sú len ťažko stráviteľné, aby sa to posledné minúty opäť nakoplo a divákovi, ktorý ešte nezaspal, poskytlo aspoň aké také zadosťučinenie za jeho trpezlivosť. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film bol natočený niekoľko rokov po Alienovi, tak je jasne odkiaľ vietor fúka. I keď je tu viditeľná známka votrelca, tak niečo prebral aj s The Crazies a práve tá linka mu celkom vychádzala. Začiatok ako psa niečo trhalo tak to bola celkovo tajomna atmosférická lahôdka. Len si to udržalo len chvilku, lebo na scéne sa objavili traja turisti a tým patom to chcelo ísť aj vtipnou rovinou, ktorá mu, ale vobec nevychádzala. Najväčšou chybou filmu bolo asi to, že sa to viac tvárilo ako zombie odrhovačka ako Alien mordovačka. Okrem jednej malej príšerky celkom na konci, tu už zadnú nebolo vidieť i keď pišťali statočne, ale face nie a nie vystrčiť. Naháňačka na autách solídna, herci tiež boli slušní, a tak za malo peňazí v pohode muziky. Škoda len toho, že sa viac nezapracovalo na trikoch a gore efektnosti, film by razom aspoň u mna mal o1* viac, takto len silné 3*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Možná že někoho zmate název filmu, ale jde pouze o spojení dvou názvů legendárních scifi-hororů. Tvůrci se možná pokusili vytěžit něco z jejich popularity (názvu), ale jinak tento kousek s nimi nemá skoro nic společného. Jde spíše o pokus natočit „postapokalyptický“ kousek, ve kterém se koketuje s virusem, který dokáže lidi tak trochu proměnit v zombie, nebo jim z břišní dutiny vykoukne nevítaný host „že to už z někama znáte?“ Samotný začátek dokáže diváky příjemně navnadit, ale jde právě o onen úsek, na kterém tvůrci zapracovali nejvíc, aby na to nalákali co možná nejvíc lidí. Prostředek je tak trochu nudnou záležitostí, který nám nabídne jen vysvětlení, proč se to všechno děje. Ke konci se zas temnější stránka filmu změní v akční jízdu, kdy už šlo pouze o pobavení diváků a milovníků žigulíků. 5/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natočený už v roku 1984. (beso74)

Reklama

Reklama