Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

system 

všechny recenze uživatele

Le Parkour je sport, ktery vymyslel francouz David Belle a jeho kolektiv. Zjednodusene by se dal popsat jako "preskoc vse co ti stoji v ceste":-). V tomhle filmu ho, ale neuvidite, jelikoz David Belle ze skupiny Yamakasi odesel uz pred timto filmem a dal se na solovou drahu. Pokud mate zajem ho videt v akci, sezente si film Banlieue 13, ten chlapec proste umi:-) ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy dvakrát v lásce nemám, ale co se týče dějů o parkouru, jsou velmocí. Tentokrát jsem ale sáhl po mírně slabším snímku. Jeden z nejkýčovitějších dějů, co snad existuje, režie krom prvních pár minut taky nic moc a o závěru škoda mluvit. Každopádně se záměrem sledování akčních honiček po střechách je po zhlédnutí každý spokojený, a to nejen díky více aktérům, takže ty slabší tři si zaslouží. 50% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Davidu Bellovi, zakladateli Parcouru, se nedivím, že v tomhle filmu nechtěl vystupovat a mít s ním cokoliv společného! Všechny scény, kde se zrovna nedělo něco akčního jsem přetáčel a i tak mi to připadalo jako nuda bez sebemenší špetky invence. Prostě i ty akční scény byly nudné! Videa na youtube jsou zábavnější !!! Hlavně kvůli módnímu videoklipovému střihu, který nedovolí si akci pořádně vychutnat, v celku.. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Pohodičková zábavná komedie (možná tak nebyla myšlena, ale připomíná mi to trochu humor z Taxi [ještě aby ne, když scénář psal sám velký Luc]), parkourových scén bych očekával trochu více, ale budiž. Celkově je to taková jednohubka pro pobavení. Vážné scény zde vyznívají na prázdno, proč si tím vůbec dělali škodu? ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Keď sa mi dostal tento film do rúk, pozrel som na obal pozerám francúzska produkcia, le parkour....čo to je? Hneď ako som začal pozerať zaujalo ma to a postupne ma to dostalo úplne. Silný príbeh o chlapcovi, ktorého rodičia nemajú na jeho operáciu srdca, len predo že vyrastajú v predmestskej chudobnej štvrti a partia chlapcov čo sa bavia originálnymi kúskami ulicami mestom a rozhodnú sa pomôcť jednému zo svojich, ktorý ich obdivuje, vzhliada k nim ako ku vzorom. Na tomto filme ma naozaj dostalo všetko a nenašiel som tu žiaden rušivý moment, kedy by som si povedal, že: "hm, tu sa sekli." Cez herecké obsadenie (zrejme profesionály), cez triky, hudbu, príbeh, ukážku odvráteného života vo Francúzku, kde tiež majú mnohé problémy a vytvárajú sa tam prisťahovalecké komunity, ktoré si žijú takým svojim životom, lebo sa nedokážu uchytiť v tejto západoeurópskej modernej spoločnosti a polícia dáva vo väčšine od nich ruky preč alebo ich len mimovoľne prehliada. Naozaj skvelá produkcia o to viac ma nadchla, že je európska a vždy si rád pozriem tento film. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama