Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Nádherná a zároveň smrtelně nebezpečná příroda, kde přežívají jen ti nejsilnější, spojí dva na první pohled zcela neslučitelné osudy - a výsledek stojí za to. Ve stínu lovce oplývá krásnými obrazy a v závěru silnými emocemi bez jakéhokoliv patosu. Herecký koncert Barryho Peppera a Annabelly Piugattuk. Malý, avšak výtečný film, bohužel, zde na ČSFD silně podhodnocený... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, ktorý vzhľadom na svoj potenciál mohol použiť trochu inú formu. Totiž mohol byť menej sladkobolný. V závere sa vyberie scenár trochu inými chodníčkami, ako by divák možno čakal a režisér ukázal, že v jeho filme sa skrýva viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Vec kazí aj hudba, ja by som sa napríklad úplne bez nej (aj akejkoľvek inej) bez problémov zaobišiel. Pepper je presvedčivý, ale triumfom je herečka jednej úlohy Annabella Piugattuk, čo je možno škoda, na druhej strane je dobre, že jej krásnu tvár neobjavil Hollywood. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší pekný film, ktorý si zaslúžil byť viac presádzaný a reklamovaný namiesto mnohých, ktoré si nezaslúžia ani percento z toho, aká pozornosť sa im venuje. Krásne prostredie severných tundier, skromný príbeh, príjemní a kvalitný herci na čele s Pepperom, ktorému by sa mohol podariť návrat medzi elitu a hlavne príjemný, hrejivý príbeh. A čo sa mi páči najviac, hlavne reálny a nenaivný. 80%. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Arogantni letec ztroskota na bezne trase v nehostinne oblasti severni Kanady s navic cestujicim na palube - nemocnou a velmi mladou eskymackou. Krasna priroda spojena s nekoncicim putovanim a klisoidnim vzplanutim mezi protagonisty (Barry Pepper zari) jsou nejvetsimi lakadly tohoto neprilis znameho dobrodruzstvi. 65% ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická kombinace Trosečníka a Tance s vlky... Od počátku čitelný scénář ve své přímočarosti nenutí o čemkoliv přemýšlet. Ty sympatie ve mě vzbuzuje "neambicióznost" filmu, citové vydírání se nekoná. Přesně zapadá do škatulky výchovného snímku pro adolescenty a to nemyslím nijak pejorativně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)
  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)
  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)

Reklama

Reklama