Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Barry Pepper je od pohledu strašnej nesympaťák a člověk si na něj musí zvyknout, ale jinak je to skromné, leč parádní survival drama skutečně natočené uprostřed nehostinné kanadské tundry. Jednoduché, docela předvídatelné a až na pár momentů zavánějících americkou limonádou ovšem příjemně syrové a realistické. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Napínavý dobrodružný príbeh o pilotovi, ktorý preváža ťažko chorú ženu do nemocnice, bohužiaľ sa však jeho lietadlo zrúti a oni dvaja zostanú sami ďaleko od civilizácie. Barry Pepper známy napr. z Nepriateľa štátu alebo Flákačov dostal konečne hlavnú úlohu a dokázal, že mu nejdú len tie vedľajšie. Smithov film je skutočne jednoduchý, ale okrem spomínaného výborného Barryho Peppera nám ponúka aj napätie a celkovo veľmi krásne prostredie, v ktorom sa takmer celý film odohráva... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla trochu v rozpacích. Očekávala bych, že letec, který začínal před deseti lety jako válečný pilot, se bude po havárii svého letadla chovat víc jako profík. Jenomže válka už dávno skončila - stala se z ní vzpomínka, zlý sen, na který nejde zapomenout. A ocitnout se s minimálními prostředky a bez pomoci v rozlehlé nehostinné pustině - to je úplně jiná a úplně nová zkušenost. A člověk civilizovaný je zároveň tvor civilizací zhýčkaný, neschopný přežít bez jejích vymožeností. Zpočátku průměrný příběh postupně získává sílu, neokázalý a otevřený jako drsná severská planina. Vypráví o vzniku nezištného, hlubokého a upřímného přátelství, o respektu a porozumění. 3,5 * … ale kvůli přímému tahu na branku tentokrát zaokrouhluju nahoru. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Vězte, že maličký křehký komár může být horším nepřítelem nežli vlk. Jenom mi nebylo jasné, kam se posléze všichni ti drobní krvežízniví tvorečci poděli. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Je to práve úvod, čo ma úžasne nadchol. Začalo to rýchlo, aktívne, lopatisticky a predsa jedinečne. Po ňom však film, pre mňa nepochopiteľne, prešiel akoby do úplne iného filmu. Stala sa z neho priemerná dobrodružná dráma o tom ako možno prežiť v drsných podmienkach. Je tu ale zanedbaná citová stránka hercov, s ktorou keby sa režisér a scenáristi lepšie pohrali, mohlo by to vyznieť inak. Páčil sa mi výborný hlavný herec Barry Pepper a nakoniec aj záver, s ktorého však neviem vyčítať, ako sa to vlastne všetko skončilo. A možno je to práve to, čo robí tento kúsok zaujímavým. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická kombinace Trosečníka a Tance s vlky... Od počátku čitelný scénář ve své přímočarosti nenutí o čemkoliv přemýšlet. Ty sympatie ve mě vzbuzuje "neambicióznost" filmu, citové vydírání se nekoná. Přesně zapadá do škatulky výchovného snímku pro adolescenty a to nemyslím nijak pejorativně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)
  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)

Reklama

Reklama