Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva američtí policajti na jedné noční směně v oceňovaném dramatu. Veterán vs. nováček. Realistická záležitost se skvělou atmosférou, ale ve výsledku za mne průměrný film, který si zapamatuji navždy první minutou filmu. Tohle je nejdokonalejší a nejúžasnější akční první minuta filmu v mé historii jako diváka. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Crown Vic je jakýmsi záznamem noční směny nováčka a ostříleného policisty, v němž sledujeme jak rutinní práci, tak i tu dramatičtější, při níž létají kulky vzduchem. Celý snímek ale nemá v podstatě žádný větší dějový oblouk, jelikož po většinu času jsme svědky drobných epizodek, z nichž jen pár se ke konci nějak vyřeší. Toto by sice ani tak nevadilo, avšak rozvláčné tempo a pomalý rozjezd poměrně značně ovlivňují celkový dojem. Ve finále tedy z Crown Vic vzejde atmosférická jednohubka, při níž se ale neubráníte dojmu, že to šlo celé pojmout daleko, ale daleko lépe. „There is the world inside this squad car and there's everything else outside of it.“ ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Poctivý film. Zaslúži si byť v červených číslach a preto, ale nielen preto, mu udeľujem poctivých 5 policajných rajónov. "Letmý" pohľad do ulíc Mesta Anjelov, kde pod rúškom noci pulzuje kriminálne peklo na zemi. Skvele vystavaný scenár, surové, ale funkčné dialógy, dusivá atmosféra a suverénne herecké výkony. To všetko udrží divákovu pozornosť až do úplného záveru aj bez zbesilého strihu, neustálej akcie a bezduchých formalistických efektov. Svojou atmosférou odpudzujúcej "imperialistickej hniloby", mi to pripomenulo PEVNOSŤ APAČOV V BRONXE. (4.9.2020) ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Film který mi hodně připomínal Patrolu. V příběhu není nic z čeho by mi spadla brada, ale jedna věc mi je naprosto jasná, vzhledem k tomu co se děje v dnešním světě. Pustě film černošské komunitě a ta obviní tvůrce tohoto filmu z rasismu, jelikož většina šmejdu, po kterých šel zkušený mazák Thomas Jane a jeho kolega zelenáč, byli afroameričani. Celkově hlavně oceňuji tu myšlenku střetu, jak se na práci obecně dívá někdo, kdo je nový a kdo tu práci děla 28 let... Pro mě 6/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Temný polda a hodný polda. Léty prověřený i provařený formát. První má zkušenosti na rozdávání, o zločinu v nočních losangelských ulicích ví hodně a je školicím důstojníkem toho druhého, který je zelenáč, co má před sebou premiéru na noční službě, doma má těhotnou manželku a čeká ho perná noc, kdy zločin nespí. Život oběma mužům v uniformách komplikuje sled závažných i méně závažných událostí. I tak jim zbude prostor i čas na policejní filosofii, kterou má ten služebně starší policista v malíčku. Joel Souza zřejmě miluje nepříliš bezpečný noční život a policejní deníky L.A., tudíž se rozhodl, že početnou rodinu thrillerů obdobného zaměření rozšíří ještě o jeden duchaplný vlastní počin. Na jednu noční (pro)hlídku města naverboval policejní dvojku Thomas Jane a Luke Kleintank, která svoji okružní jízdu zvládá s absolutním hereckým přehledem a působí dojmem, že jsou s policejní uniformou tu inkriminovanou noc dokonale srostlí. Jejich službu z filmového hlediska kazí vlastně jen celkově tmavý vizuál a absence většího finálního třesku. Do rajonu jim vlezou různá šílená individua, včetně dvojice silně neoblíbených kolegů z konkurenčního okrsku, kteří si libují v násilí a svoji agresivitu dávají náležitě najevo. Vykutálená dvojka ve složení Josh Hopkins a David Krumholtz si říkají rovnou o spin off. Není ale ani nouze o paničku Scottie Thompson v rozhaleném županu i zle vypadající Bridget Moynahan na drogách. Film asi celkově moc vývojem děje a zobrazovanými událostmi příliš nepřekvapí. Mnohé už v různých variantách bylo k vidění v obdobně laděných filmech. Charaktery obou hlavních představitelů jsou jasně čitelné a předvídatelné. Režisér si vytyčil zřejmý cíl, kdy chce dokázat, že v realistickém obrazu tmavých ulic vyniká jeho um, tudíž uznávám jeho tvůrčí zápal. A postup z téměř céčkové ligy do horních pater béčkové pracující s áčkovými prostředky zahájil s nasazením a odhodláním točit solidní filmy/thrillery. 8/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)
  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)
  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)

Reklama

Reklama