Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Daddko 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa prípadov pre jednu policajnú posádku za noc, sk§r to mola byť kombinácia s viacerými posádkami. Výstižná charakteristika USA spoločnosti ešte pred Floydom, v 2020 bola kriminalita katastrofa. Kuriózne v 2021 je najväčšia kriminalita miest USA  v mrazivom Anchorage, Aliaska kde hnutie BLM nemá príliš vhodné klimatické podmienky. Čert sa v nich vyzná.... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velmi důležitý film, protože takový už po Floydovi nikdo nikdy nenatočí (no možná s nebílými lidmi) a proto mírně nadhodnotím. Už teď je to relikvie. Dojde vám to při posledních větách, které Tomas Jane utrousí směrem k bažantovi, který si prožil pekelnou noc. Série policejních zásahů (brilantně i když nijak originálně vypointovaná) ukazuje odvrácenou stranu našeho světa. Ten není šedý, zůstal černobílý, jen se tvrdě pracuje, aby mluvit o tom bylo špatné a trestatelné. Četl jsi na škole 1984? ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle svět je krutej. A jen obtížně se drží na uzdě. Los Angeles nejsou jen obchodní čtvrtě, výrobní průmysl a filmová studia. Jsou to i ulice plné feťáků, prostitutek, zoufalců, násilníků a lidského dna. Policejní uniforma pro ně nic neznamená. Vůz 14. První služba. První noční. K ostřílenému mazákovi (Thomas Jane) přisedá bažant, který před chvílí zvracel. Otec byl polda, on čeká rodinu. Jeho školící parťák vidí svět bez příkras. Trápí ho, jak se jeho práce za poslední dekády změnila. Nechce být ustrašeným byrokratem. Teď brázdí v policejním autě ulice a snaží se řešit problémy dřív, než mu přerostou přes hlavu. Už osm let stará (a o level lepší) Patrola sázela na atmosféru a snahu dostat diváka doprostřed akce. Tady je to podobné, jen o dost méně syrové. Naše dvojka tam usměrňuje opilou zástupkyni prachaté mládeže, tam chytá drobného zlodějíčka, tam oznamuje úmrtí příbuzným, tam řeší trable fetující vdovy Janeova mrtvého parťáka. A po celou noční šichtu vnímáme, že za bílého dne dva lupiči vybrali banku Union Trust, střílí bez varování a pořád jsou na útěku. I když se hodně povídá a pár scén je navíc, výsledek je intenzivní a pohlcující. A to je sama o sobě velká pochvala. Velmi poctivé tři hvězdy. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ano, Patrola byla lepší, to je pravda. Nicméně tenhle film je výborná sonda do policejní práce při nočních jízdách velkoměstem. Rozhodně jim není co závidět, přece jenom v USA to celkově funguje a vypadá trochu jinak než tady u nás. Bohužel ale film nemá nějakej pořádnej děj, jsou to celkem náhodně poskládaný scény za sebe, prostě jednotlivý "zásahy". Co jsem ale vůbec nepobral, je dvojice policajtů, kde jeden je zfetovanej jako prase, nemají uniformy, nemají označený auto a v ulicích akorát mlátí lidi a užívají si to. To jsem absolutně nepochopil! No pak ty miniscény, kdy nováčkovi do práce neustále vypisuje a vyvolává žena a hrozně se diví, že jí nereaguje, když pracuje. Hmm... zajímavý. Ale jinak dobrá podívaná, kterou táhne svým ledovým klidem T. Jane. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to komplikované.“ – „To znamená čo?“ – „Že to nie je jednoduché.“ Na Patrolu sa to nechytá, ale každý, kto má rád policajné drámy odohrávajúce sa behom jednej služby (Training Day, 21 Bridges), príde si relatívne na svoje. Najpozitívnejší dojem v dosť smrtiacej stopáži napokon zanechá masívny Thomas Jane, ktorý toho nakecá strašne veľa, ale iba málo k veci, no keď už povie niečo k veci, stojí to za to a treba si to vypočuť a nechať si to prejsť hlavou (najmä rôzne chuťovky ohľadom nevďačnej policajnej práce). Produkcia: Alec Baldwin. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)
  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama