Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Marze 

všechny recenze uživatele

Crown Vic vypráví staromódní policejní příběh o dvou policistech na hlídce. Jeden je veterán a druhý ucho. Zápletka je jednoduchá, má to jeden konflikt. Nechá vám to oči přilepené na obrazovce / plátně a trpěliví diváci budou odměněni. Žánrové pozorování dnešní denní policejní práce ukazuje sílů a zranitelnost mužů v policejních uniformách. Je to dobrý film, který ale nepřekročí hranice policie . ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ostřílený veterán a nováček patrolují v nočním LA. Takhle jednoduché to je a bohatě to stačí. Svoje místo tu mají výborně napsané dialogy, dojde na střílení i konflikty s jinými policisty, sem tam se člověk dokonce zasměje a fajn jsou věci osobního rázu, které oba policisté řeší. Očekávané finále sice mohlo být drásavější, ale celkový dojem mi nezkazilo. Jane sice nepatří k mým oblíbencům, ale tady mu to sedlo jak máloco. Slušná práce. 80% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Temný polda a hodný polda. Léty prověřený i provařený formát. První má zkušenosti na rozdávání, o zločinu v nočních losangelských ulicích ví hodně a je školicím důstojníkem toho druhého, který je zelenáč, co má před sebou premiéru na noční službě, doma má těhotnou manželku a čeká ho perná noc, kdy zločin nespí. Život oběma mužům v uniformách komplikuje sled závažných i méně závažných událostí. I tak jim zbude prostor i čas na policejní filosofii, kterou má ten služebně starší policista v malíčku. Joel Souza zřejmě miluje nepříliš bezpečný noční život a policejní deníky L.A., tudíž se rozhodl, že početnou rodinu thrillerů obdobného zaměření rozšíří ještě o jeden duchaplný vlastní počin. Na jednu noční (pro)hlídku města naverboval policejní dvojku Thomas Jane a Luke Kleintank, která svoji okružní jízdu zvládá s absolutním hereckým přehledem a působí dojmem, že jsou s policejní uniformou tu inkriminovanou noc dokonale srostlí. Jejich službu z filmového hlediska kazí vlastně jen celkově tmavý vizuál a absence většího finálního třesku. Do rajonu jim vlezou různá šílená individua, včetně dvojice silně neoblíbených kolegů z konkurenčního okrsku, kteří si libují v násilí a svoji agresivitu dávají náležitě najevo. Vykutálená dvojka ve složení Josh Hopkins a David Krumholtz si říkají rovnou o spin off. Není ale ani nouze o paničku Scottie Thompson v rozhaleném županu i zle vypadající Bridget Moynahan na drogách. Film asi celkově moc vývojem děje a zobrazovanými událostmi příliš nepřekvapí. Mnohé už v různých variantách bylo k vidění v obdobně laděných filmech. Charaktery obou hlavních představitelů jsou jasně čitelné a předvídatelné. Režisér si vytyčil zřejmý cíl, kdy chce dokázat, že v realistickém obrazu tmavých ulic vyniká jeho um, tudíž uznávám jeho tvůrčí zápal. A postup z téměř céčkové ligy do horních pater béčkové pracující s áčkovými prostředky zahájil s nasazením a odhodláním točit solidní filmy/thrillery. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle svět je krutej. A jen obtížně se drží na uzdě. Los Angeles nejsou jen obchodní čtvrtě, výrobní průmysl a filmová studia. Jsou to i ulice plné feťáků, prostitutek, zoufalců, násilníků a lidského dna. Policejní uniforma pro ně nic neznamená. Vůz 14. První služba. První noční. K ostřílenému mazákovi (Thomas Jane) přisedá bažant, který před chvílí zvracel. Otec byl polda, on čeká rodinu. Jeho školící parťák vidí svět bez příkras. Trápí ho, jak se jeho práce za poslední dekády změnila. Nechce být ustrašeným byrokratem. Teď brázdí v policejním autě ulice a snaží se řešit problémy dřív, než mu přerostou přes hlavu. Už osm let stará (a o level lepší) Patrola sázela na atmosféru a snahu dostat diváka doprostřed akce. Tady je to podobné, jen o dost méně syrové. Naše dvojka tam usměrňuje opilou zástupkyni prachaté mládeže, tam chytá drobného zlodějíčka, tam oznamuje úmrtí příbuzným, tam řeší trable fetující vdovy Janeova mrtvého parťáka. A po celou noční šichtu vnímáme, že za bílého dne dva lupiči vybrali banku Union Trust, střílí bez varování a pořád jsou na útěku. I když se hodně povídá a pár scén je navíc, výsledek je intenzivní a pohlcující. A to je sama o sobě velká pochvala. Velmi poctivé tři hvězdy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A ja ze si pozriem Patrolu 2012 akurat s Tomasom Jnae -om. Aono vcelku jo, i ked Jane /Deep Blue Sea 1999/ nie je Gylenhaal, ze jo a nevie hrat. Herec je to ale masivny a nakecal toho hodne. Obycajne dialogy vo filmoch naprosto prevladaju, to dodrzuje aj tento film, David Krumholtz je len do poctu pri Jane -ovi : 75 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)
  • Ústřední dvojice se do vysílačky ohlašuje volacím znakem 20-L-14. Písmeno L však používají pouze vozidla s jedním policistou, vozidla se dvěma policisty používají písmeno A. Správně by tedy mělo být 20-A-14. (Hal_Moore)
  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)

Reklama

Reklama