Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel Van Helsing, bratr slavného profesora Abrahama Van Helsinga, je jako agent ve službách Vatikánu vyslán do tajemné Transylvánie, kde se nebezpečí objevuje se západem slunce a příšery nabývají podoby nejděsivějších nočních můr. Van Helsing má za úkol pomoci cikánské princezně Anně zničit nebezpečného hraběte Draculu, a zbavit tak její rodinu po generace trvající kletby. Hrabě před svou smrtí uzavřel dohodu s Luciferem, což mu zajistilo nesmrtelnost. Potřebuje ale ještě Frankensteinovo monstrum, aby oživil své děti, rozseté po celém světě. S jejich pomocí chce nastolit hrůzovládu a podmanit si celou lidskou civilizaci. Při jednom ze zápasů je Gabriel pokousán vlkodlakem, kterým se po prvním úplňku sám stane. Jedině v podobě vlkodlaka má Van Helsing šanci Draculu zabít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 003)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"VAN HELSING, I DON'T WANT TO GO TO TRANSYLVANIA!" ------- Skvelý úvod, Paríž, Notre Dame a Eiffelovka. Sommers to mohol ešte trochu podržať v Paríži, no ale čo už, (ne)chceli sme ísť do Transylvánie. Prvou akčnou scénou v rumunskej dedine sa všetko, čo sa aspoň trochu blíži k dobrému, končí. Zvyšok nudný, fádny, nezaujímavý. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Van Helsing" je špatný film. Provází ho zběsilá akce, což by samo o sobě určitě nevadilo, kdyby se ovšem neodehrávala na pozadí naprosto chaotického, nesmyslně přeplácaného a bezduchého příběhu. Společně se špatným filmem padají až na samé dno i herecké výkony zúčastněných, jež se svou úrovní vyrovnají leda tak ochotníkům z Amerického Ninji 8. Nikdy bych nevěřil, že charizmatický H.Jackman může být tak odpudivě jalový. D.Wenham roli tupého přicmrndávače snad dostal za trest. Třešničkou na monstrózním dortu je postava frankensteinova monstra, které svým -i want to live- je parodií sebe sama. Ale pozor!! "Van Helsing" v žádném případě parodií býti nechce, poněvadž obsahuje řadu "vážných" rozhovorů, za které by se nemuseli stydět ani P.Parker s tetou May. Nejlíp nakonec dopadla K.Beckinsale, která na skutečnosti, že skvěle vypadá, nemohla naštěstí nic zkazit - nic jiného se tady od ní (zaplať pánbůh za ty dary :-)) ani neočekává. Na to, že tenhle omyl stál 150 mil.dolarů vypadají efekty a výprava poměrně odfláknutě (se špatným filmem asi padá zakonitě úplně všechno), ale nezoufejte, protože pokud je vám míň než 9 let a maminka vás nachá dívat se, je možné, že se vám "Van Helsing" bude (nějakou dobu) líbit. :-) ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers má zjavne rád klasické béčkové horory 30-tych rokov a po úspechu oboch Múmií nič nebránilo tomu aby im Van Helsingom vzdal poctu. A hoci výsledok nie je ani zďaleka dokonalý a atmosféru nahrádza všadeprítomná šialená akcia, dokonca aj nevýrazná Kate Beckinsale so snahou o rumunský prízvuk, či moderne poňatý Dracula do zámernej béčkovosti filmu zapadajú akosi sami. V ktorom inom filme navyše uvidíte Dr. Jekylla/Mr. Hyda, Draculu, Frankensteina, párik vlkodlakov a jedného archanjela pokope? Sympatická Silvestriho hudba je poslednou inštanciou, ktorá mi bráni celkový výsledok úplne zhodiť, tak ako to spravila väčšina kritikov. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se rozmýšlel jestli na tento film mám vůbec jít .Podle některých názorů to toiž není moc dobrý film,ale já jsem nakonec poslechl svůj instinkt a udělal jsem sakra dobře.Stephen Sommers mě totiž vždycky mile pobaví a nechá mě při filmu jak se říká vypnout.A to já dělám sakra rád.Akce se střídá s humorre a zase naopak.Pravda někdy se tvůrci až moc odvázali,ale to je občas i dobře.I herci mě příjemě překvapily.Hugh Jackam předvedl dalšího svého akčního hrdinu přesně takjak to mám od něj rád.Kate Beckinsale nebyla nakonec tak špatná jak jsem čekal David ,,Faramir" Wenham umí příjemě pobavit.Richard Roxburg neměl v roli Drákuly dvakrát lehkou úlohu.Vzít tuto roli po legendě jako je Bela Lugosi je fakt odvaha.Podle mě se ani nesnažil jít v jeho stopách a udělal dobře.Drákulovi nová image prospěla.Daná Morávková opravdu pobaví,ale toho Vašuta tam nějak nemůžu najít(i když ne že by mi scházel).Prostě jde o dost vydařenou hororovu akční komediii,která i přes svou délku nenudí. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Můj dojem z tohoto filmu je značně rozpačitý. Ačkoli mám rád i takové filmy, které nenabízí nic než odpočinkovou velkolepou podívanou, která spíše uspokojí oči a uši než mozek, tento film mě neuspokojil, i když velkolepost mu skutečně nechybí. Jenže příběh může být blbý, nelogický, ale musí být alespoň nějaký. Slovo, které nejlépe tento film vystihuje je přeplácanost. V jedné kritice někdo napsal, že kdyby ve finále najednou vyrazil proti hlavnímu hrdinovi Saddám Husajn vůbec by se nedivil – to byl přesně můj pocit. Těch příšer a netvorů, které se různě proměňovali a přesouvali z místa na místo, bylo tolik, že jsem se v tom brzy přestal orientovat. Sledoval jsem pak už jen pěkné trikové obrázky, ale vůbec jsem nechápal, co se děje. A takové scény jako, když se na mapě objeví Transylvánie a vidíme jak hrdina jede na jih!, přičemž se za moment prochází na nábřeží Vltavy (v pozadí Národní divadlo) a v titulcích se objeví nápis Budapešť, to už je jen tak pro zasmání. Mimochodem hudba Alana Silvestriho je výborná a podobně non stop akční a hrdinská jako v druhé Mumii (též Sommers). ()

Galerie (138)

Zajímavosti (40)

  • Úvodní sekvence jsou záběr po záběru totožné se scénami z filmu Frankenstein (1931). Laboratoře Dr. Frankensteina (Samuel West) byly vybaveny pomůckami, které produkce nakoupila na eBay. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (více)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (více)

Reklama

Reklama