Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (638)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau, naprosto kouzelná pohádka, která mě naplno vtáhla do děje již po pěti minutách. Nemohl jsem uvěřit, s jakým citem své dílo, pro mě neznámý režisér, Brad Silberling, podal a o to víc jsem byl ohromen. Vypravěčský styl tomu sedl perfektně. Absolutně jsem nevěděl do čeho jdu a proč jsem si film vytipoval, pustil jej, koukám na nějaké broučky...proboha, co jsem si to pustil? Jenže pak už to jede. Jima Carreyho bych díky famóznímu make-upu jen těžko dle vzhledu poznal, jenže jakmile začal předvádět své typické grimasy, byl jsem doma. Ihned jsem věděl, na čem tento film stojí. Takto perfektní výkon a pro něj více než typický způsob všemožných pohybových výstřelků mě absolutně dostal a právě v tomto filmu si zřejmě sáhl na úplnou špici svého komediálního talentu...a k tomu všemu umí být zároveň velmi děsivý záporák. Prostě krása PS : A ta Sunny? Všichni tři děti jsou na ty role perfektní (Klaus by byl v té době perfektní Škyták v hrané podobě), ale tak roztomilé batole už jsem dlouho neviděl...95% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdyby se zapracovalo na scenáři stejně jako na kouzelné, detailní výpravě, byla by to bomba. Expresivní, výrazné kulisy jsou skvělé, spojení starých viktoriánských prvků s výdobytky moderní civilizace neokoukané a o výkonu Carreyho můžu říct jen to, že už dlouho mně tak nebavilo pozorovat herce, který s gustem přehrává. Ale celé je to emočně prázdné, člověk se ani nazasměje, ani nedojme, ani se nevyděsí a celý příběh stojí na jednoduché zápletce a stereotypní změně čtyř lokací. Ale docela jsem zvědavý na případné pokračování. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělý, Jim Carrey je tady vážně výtečný. Ksindl, jakým je tenhle jeho hrabě Olaf, se vážně jen tak nevidí. Tedy nevidí se především dnes - v (nejen) crazy komediích šedesátých, sedmdesátých i osmdesátých let bychom přece jenom pár jemu podobných "dobráků" určitě našli. Pochvala patří ale i Bradu Silberlingovi, protože film senzačně ubíhá, nenudí a i perfektně vypadá, kouzelní byli také představitelé všech tří dětí, nezklamala ani Meryl Strep.... No a štěk Dustina Hoffmana, to už byl takový bonbónek. Čtyři a kousek, smál jsem se od začátku do konce. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film posobil na mna, akokeby ho natocil samotny Tim Burton a mozno sa reziser Silberling pokusil nadviazat na jeho uspechy. Ja osobne som vzdy mal nejakym sposobom rad Silberlingovho CASPERA z roku 1995 alebo nadhernu fantasy dramu s Meg Ryan MESTO ANJELOV (1998). Od tohto filmu som mal asi velke ocakavania. Pacil sa mi aj pribeh, aj Jim Carrey, ktory mi akosi pripominal zleho GRINCHA (2000). Meryl Streep bola super, ako vzdy, ale cely film sa mi zdal byt akysi chladny na to, aby vo mne vzbudil nejake emocie, takze bavil ma, ale staci mi na jedno pozretie. Prekvapenim pre mna bolo mihnutie sa v malej ulohe Dustina Hoffmana, ktory si uz s Meryl Streep zahral v drame KRAMEROVA VS. KRAMER (1979)... 11.03.2009 ____ Jim Carrey - (Gróf Olaf) +++ Liam Aiken - (Klaus) +++ Emily Browning - (Violet) +++ Jude Law - (Lemony Snicket - hlas) +++ Meryl Streep - (Teta Josephine) +++ Catherine O´Hara - (Sudkyna Straussová) +++ Billy Connolly - (Strýko Monty) +++ Timothy Spall - (Pán Poe) +++ Dustin Hoffman - (Kritik) +++ Produkcia: Barry Sonnenfeld +++ Hudba: Thomas Newman +++ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejová linka síce mohla byť o niečo pestrejšia, no užil som si aspoň tú vizuálnu nádheru prostredia. Z tohto pohľadu ide o fantasy ako sa patrí - dostatočne zaujímavé, dostatočne lákavé. Šikovne sa tu medzi sebou miesia rôzne prvky - napr. výdobytky súčasnej techniky a ich napojenie na historické prostredie, čo pôsobilo zaujímavým dojmom, ktorý často skĺzaval až do akejsi dekadencie. K tomuto dojmu samozrejme pomohla i výborne farebne zladená kamera, ktorá celú tú čudesnú krajinu kde sa postavičky pohybovali výborne dotvorila. Herecké osadenstvo bolo tiež sympatické - Jim Carrey pôsobil vo svojej negatívnej postave, ostatne tak ako zvyčajne, roztomilo chaoticky a humorne, a deti sa tiež celkom posnažili, hlavne malá E. Browning bola herecky zaujímavá. Len škoda, že ma snímok nechal pomerne chladným, a to i napriek tomu, že to začínalo tak smutne a končilo tak príjemne pozitívne. To je asi tým slabším príbehom medzi tým. No i tak spokojnosť, slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Když se Violet (Emily Browning) podepisuje na svatební listinu, konec svého "B" stáčí dolů až pod řádek. V dalším záběru, když už tam je písmen víc, tak "B" je zcela jiné (konec je zakroucený nahoru). (Terva)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama