Reklama

Reklama

V kriminálním dramatu se představuje Bradley Cooper jako mladý ambiciózní umělec s nadáním zmanipulovat lidi díky vhodně zvolených slov, který se spojí s psychiatričkou (Cate Blanchett), která je však mnohem nebezpečnější než on sám. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (264)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro mě po pár posledních přešlapech docela překvapil. Snímek je sice dost dlouhý a postrádá jakékoliv nadpřirozeno, ale i tak je dost zajímavý a obsahuje pár dobrých zvratů. To samé můžu říct o nadupaném hereckém obsazení. Bradley Cooper se vypracuje v místním obludáriu z ničeho na úspěšného mentalistu. Jeho rybník už je mu malý, a tak se vydá se svou láskou v podání Rooney Mary klamat lidi do větších měst. Nějakou dobu jim to vychází. Změna nastane, když jejich triky prokoukne psychiatrička Cate Blanchett a nabídne jim svou spolupráci. Stantonovi se náhle otevřou jiné možnosti, a hlavně peníze díky bohatší klientele. Nějakou dobu jim to vychází, ale s jídlem roste chuť. Ani přes varování s tím odmítá skončit. Nakonec skončí docela špatně, ale jeho osud si můžeme domyslet už v průběhu filmu. "Co se Vám stalo? Život." ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hezky obsazené, hezky natočené, hezké kostýmy, výprava, perfektně vizuálně vypiplaná kravina, která mě nezaujala ani v kině, ani při následující domácí projekci. Fakt jsem se snažila najít něco obsahově pozitivního, jenomže když je něco blbě napsané, to máte těžko. Nesedla mi ani Tvář vody, takže žádné zklamání se nekoná. Ovšem Faunův labyrint, na ten nedám dopustit. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Magický neo- noir Thriller od Guillerma del Tora! Nightmare Alley není pro mainstream diváky a je potřeba na něj mít náladu, ale jestli jste správně nalazeni jako já, čeká Vás parádní čarovný filmový zážitek. Film hodně těží s perfektního hereckého cástingu, kde Bradley Cooper v čele je výborný a Cate Blanchett rovněž ve velmi výrazné roli své kariéry ( zbytek postav má méně prostoru, ale Willem Dafoe, Toni Collette a Ron Perlman rozhodně také neurazí). První hodina mi byla hodně blízká a atraktivní, odehrává se v poválečném Cirkusu, což je prostředí, které mám hodně rád a zde moc hezky zobrazují, co se odehrává za Oponou ( tedy veškeré podvody), historka o divokém muži masakr, jde z toho docela znepokojivá a dusná atmosféra, vizuálně je to celé naprosto úchvatné až uhrančivé, některé záběry má divák chuť si stopnout a odfotit si ( Guillermo je ve vizuální stylizaci zkrátka Bůh). Druhá polovina se vydává jiným směrem a nebudu říkat, kterým, ale rozhodně to celé slušně graduje, napětí a nejistota se stupňuje a finále je docela nekompromisně ironické. Film má 2 a půl hodiny a má pomalejší tempo, takže netrpěliví diváci nejspíš usnou nebo film vzdají, ale já překvapivě zíral s otevřenou pusou a celý film si naprosto užíval. Je to dokonalá ukázka manipulátorství, psychologie, šejdířství a podvodů s hezkým dobovým zasazením, kouzelnou atmosférou, výbornými herci, úžasným vizuálem a skvěle napsanými dialogy. ( Scéna kde starší pán vysvětluje Bradleymu trik v manipulaci s lidmi díky správně zvoleným slovům- je skvělá). Z filmu jsem si odnesl ponaučení, cítím se být nad věci a rozhodně se dá o něm půl hodiny debatovat s přáteli, takže za mne velmi dobré. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu si každý zapamätá úžasnú vizuálnu stránku, či sa dej odohráva v prostredí zákulisia cirkusu alebo prítmí kancelárií. Vizuál dopĺňa daždivé obdobie v prvej časti a snehové poletovanie v druhej. Lenže len o vizuáli to nemôže byť. Film síce rozpráva príbeh muža, ktorý manipuluje ľuďmi, ale hlavne v druhej časti príbehu mohol byť silnejší, hlavne pri stretoch s tajomnou psychiatričkou. Herecky je film skvelý, pre vyššiu údernosť filmu stačilo niečo vystrihať. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina bola super. Bavilo ma sledovať prostredie toho cirkusu, jak fungujú všetky atrakcie a spoznávať jednotlivých členov, hlavný hrdina pôsobil dostatočne sympaticky, aby som mu fandil a takisto fungovali vzťahy medzi postavami. Potom sa ale dej presunie medzi vyššiu vrstvu na ktorú hlavný hrdina skúša svoje staré triky a medzi piraňami bude ťažké uspieť. Nové prostredie mi nesedelo, hlavný podfuk na ktorom pracoval, ma nebavil. Z hlavného hrdinu sa stal postupne odporný človek, takže mi bolo jedno jak dopadne. A úplne prestali fungovať aj vzťahy medzi postavami. Takže ironické finále, ktoré ma napadlo vo chvíli, keď to Dafoe tak hnusne opisoval, na mňa nijak nezapôsobilo. Smutná ukážka toho, jak sa skvele rozbehnutý film postupne úplne rozpadne. Ale technická stránka je fakt vymazlená. Del Tora by mali angažovať na nejakú Marvelovku. Lepšiu komixovku by síce nenatočil, ale aspoň by vyzerala mnohonásobne krajšie. 5/10. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení začalo v lednu 2020. V březnu téhož roku Disney pozastavil natáčení filmu vzhledem k pandemii COVID-19. Natáčení bylo obnoveno v září 2020. Do listopadu 2020 bylo natáčení již dokončeno a došlo k opětovnému natáčení. Výroba oficiálně skončila 12. prosince 2020. (ČSFD)

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Reklama

Reklama