Reklama

Reklama

Beckett

  • Itálie Beckett (více)
Trailer

VOD (1)

Po tragické dopravní nehodě v Řecku se americký turista Beckett ocitne uprostřed nebezpečného politického spiknutí. A aby si zachránil život, musí se dát na útěk. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

gemi 

všechny recenze uživatele

OK, je to přitažené za vlasy. V podstatě jde o to, že část členského státu EU (Řecko) je zčásti ovládaný mafií. Asi to mohlo a mělo být zasazeno do nějaké exotičtější destinace, aby to bylo uvěřitelnější. Ale je to zábavné. Je to docela slušný, originální akční roadtrip. Čtyři jsou to teda s odřenýma ušima, ale jsou tam. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Nálada funguje skoro suverénně. Nádech sedmdesátek je moc hezky znát, tempo navzdory komornosti nezaostává a thrillerová linka je přehledná a srozumitelná. Katastrofou je ale bohužel Washingtonovo necharisma. Utikajícího provinilce v hlavní roli hraje děsně unyle, místy (především při až Rituálovským náletu včel) až nemístně vtipně. A je to škoda. Beckett jinak totiž šlape podobnou formu jako Američan s Clooneym. Jen mu prostě, narozdíl od něj, zoufale schází tahoun. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku dostanete tuctové drama, ktoré sa presne v tom správnom momente (keď si už začínate trošku nudiť) prehupne do akčného módu. V podstate v štýle filmu Uprchlík (1993). Neokukané prostredie Grécka a neustále tlačenie deja/hrdinu dopredu, vytvárali predpoklad k nadpriemernému zážitku. Bohužiaľ záverečná tretina sa moc nevydarila, pretože Beckett zrazu pôsobil ako John McClane (skok na auto je určite kandidát na jednu z najdebilnejších akčných scén roku 2021). Čo v kontexte predchádzajúcej snahy o reálny súboj o život/pravdu zapôsobilo ako facka. Plus za celú dobu sa neobjavila žiadna charizmatická negatívna postava. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší thriller. Hlavně ale svou odlišnosti od hollywoodu. Sice se pár zámořských hvězd objeví, ale hlavně akce je takový syrová, evropská. Lidi okolo, prostředí nebo nechtěné průstřely. Všechno takové skutečné. Dokud nepřijde na řadu řeč těla hlavního hrdiny. Od první minuty jsme pohyby mladýho Washingtona absolutně nechápal. Nic rasistického v tom není, ale to jeho ploužení bylo jak u opic v nejstarším filmu Planety opic. Dobře, nějakej ajťák, ale pořád shrbený, sice zraněná ruka, ale to její držená taky strašně divný. Že se hlavní hrdina někdy chová nelogicky, k danému žánru tak trochu patří. Ve výsledku jde ale o nečekaně příjemný a lehce nadprůměrný kousek. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch zádrhelů v ději, tak by šlo o lepší film. Některé scény jsou příliš okatě natočené (hlavně, když se snaží Becketta zabít) a snižují věrohodnost hlavní postavy ( jde o ajťáka, který se přetaví v muže, kterého nejde zabít). V ostatních "disciplínách" je na tom film solidně, jen tu konspirační linku jsem nějak nebaštil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Řecku ve městech Athény a Trikala. Dalším filmovacím místem byl region Zagori – vesnice Tsepelovo a region Epirus – město Metsovo a Ioánnina. (SONY_)

Reklama

Reklama