Reklama

Reklama

V pasti

  • Česko Letní kino (více)

Obsahy(1)

Mladý muž z amerického města si vyjede se svou dívkou Carmen do letního kina, aby nakonec zjistil, že se dostali do sběrného tábora pro odpad společnosti, ve kterém vládnou gangy násilníků. Ve snaze uniknout z tohoto pekla se dostává do smrtelně nebezpečných situací. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

TO 

všechny recenze uživatele

Chlápek s holkou si zajedou do letního kina, které je však určeno ke zcela jiným věcem, než k promítání filmů a tak se snaží uniknout. Dost podivná futuristická šílenost vyšla kdysi na VHS pod názvem V pasti, od společnosti LARS s jednohlasným simultálním dabingem Martina Dejdara, který to namluvil stejně jak Barta Simpsona, takže zážitek z filmu byl ještě divnější. Tempo filmu je celkem rychlé a honičky aut hlavně na konci dost povedené, zábava to byla ucházející. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2010) Od začátku nabízí DRIVE IN až překvapivě strhující atmosféru zkažené, špinavé a neutěšené budoucnosti a výpravně si nezadá s kousky jako MAD MAX nebo třeba RUNNING MAN. Škoda, že se v tak vypiplaném a zabydleném světě, snad kromě závěrečné honičky, totálně nic neděje .. mládež se poflakuje a blbne v autech, takže je to vlastně GREASE bez písniček (možná kdyby se zpívalo, neusínal bych u toho). ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Nevím nakolik tomuhle filmu ubralo to, že jsem ho viděl s jednohlasím dabingem Martina Dejdara, ale post punková psychedelická seance se rozhodně nekonala. Nápad je sice okey, ale podstatná část už tak dost krátkého filmu se vleče doslova šnečím tempem a po celou dobu jsem jen lačnil zjistit něco víc o pravidlech a systému tábora, byť většinou marně. Společensko sociální reflexi sice oceňuji, ale mnohdy mi to přišlo skutečně samoúčelné, jako třeba v momentě kdy do "tábora nepřizpůsobivých teenagerů" najednou přijede autobus asiatů a zjišťujeme, že většina bílého osazenstva má velmi vyhraněné názory na ostatní rasy a organizuje se v pseudoradikálním nazi drive in brotherhoodu. Za mě lepší dvě hvězdičky, chtělo to aspoň trochu víc akce aby medvěd nebyl v apatii. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Jen pro obdivovatele 80. let, jejich divných účesů, kostýmů a vyjadřování. Příběh veškerý žádný, akce poskrovnu, princip fungování kina jsem ani nepochopil. Ale Brian Trenchard-Smith je veselý chlapík a svůj film vystihl docela přesně: Na začátku a na konci je trochu akce, uprostřed je hodně divných věcí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní sebereflexivní tečka za zlatým věkem austrlských béčkových filmů a také za érou autokin podává pohled na svět, kde se brak, junk a autofetiš staly pilíři společnosti. Hrstka automobilových honiček a kaskadérských kousků je tu jen aby se film dobře prodával, ale páteř filmu tvoří epizodické pasáže vykreslující život v autokině transfornovaném na internační tábor. Nic zdravého a perspektivního tu není, ale zato se bez problémů seženou lehké drogy a antikoncepce, za přídělové kupony se vydává fastfood, bydlí se v autech a každý večer běží nějaké australské béčko. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo 9. září 1985 a trvalo 35 dní. (koval45)

Reklama

Reklama