Reklama

Reklama

Obléhání základny Gloria

  • Austrálie The Siege of Firebase Gloria (více)

Jedna americká jednotka se ocitla v obklíčení Vietkongu a toto je jejich příběh. V lednu 1968 začala Tetova ofenzíva Vietkongu. Během ní Vietkong zaútočil zcela nečekaně na všechny americké vojenské základny po celé zemi. Hodně amerických jednotek bylo odříznuto od světa. Na předsunuté základně Gloria byla obklíčena jedna z nich. V oslabení bojovala tato jednotka o životy svých mužů a toto je příběh seržanta Hafnera Narrator a Cpl. Joseph L. DiNarda ´Nard, kteří se snaží se svou četou udržet demoralizovanou základnu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Válečný konflikt byl, po filmařské stránce, svého času po 2. světové válce vděčným tématem a i dnes se k tomu filmaři občas vrátí. Tento snímek patří mezi ty, co názorně ukazují, co znamená pojem ´zelené peklo´. Odvaha vojáků je něco, co tu je ve všech charakteristických aspektech, v popředí zájmu. Psychika jednotlivců dostává zabrat, takže ani o emoce a psychologické stavy není nouze. K tomu spousta bojových scén a máme tady skvělý válečný film se vším všudy. Kupodivu nepatří mezi ty známé a těžko říct proč. Vedle filmových legend, jako je třeba Apokalypsa (1979) či ´Četa´ (1986), se nijak neztrácí. Ve videotéce mezi válečnými snímky by chybět neměl. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna vyznavačem válečných filmů, ale toto mě bavilo. Krom velmi zdařilé výpravy (na tu dobu) si člověk prostě musel vypěstovat sympatie k hlavním postavám. Přestože naprostá většina filmu se odehrává na bitevním poli, tak hercům nechybí hlášky a repliky, které člověka prostě rozesmějí aniž by znevažovaly vážnost situace. Starý dabing působí vážně a současně i komicky, když jeden dabér dabuje dvě vedle sebe stojící postavy a to takovým tím monotónním nezaujatým hlasem. Je to jeden z ne moc velkého počtu válečných filmů, u kterých nebudu mít problém si je pustit znovu. ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem dneska dočetl knížku "Napalmové sny", ve které se popisovalo úplně to samé jako tady. Obklíčená základna a následná řež. Ale radši bych si dal znovu tu knížku, než vidět tohle. Už to vidím podruhé a i když jsem si nepamatoval nic, tak to za moc nestálo. Vůbec tomu nepomohla ani špatná kvalita (ani v původním znění nejde sehnat lepší) a zase pro jednou klasický VHSkový, sklepní, otřesný český dabing. Rákosníky ani nedabovali, proč taky, stačí monotónním hlasem přečíst titulky a zbytek je udělaný amatérsky. Hodnocení nechávám jen z milosti, ale zasloužilo by si to hvězdu dolů. 3-* ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tak takto ma vyzerat poriadny vojnovy film, kde sa to len hemzi nepriatelmi a kvantom vystrielanych nabojov je tiez neurekom. Nonstop akcie na zakladnu Gloria je plna adrenalinu, nasledkom coho mi tento film ubehol extremne rychlo a ani som sa nenazdal a uz bol coskoro koniec filmu. Ziadna nuda nehrozi a preto mu davam len to najvyssie hodnotenie, ake sa tu len da dat. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilá válka, která sází na akční scény a ty se povedly. Sice jsme už podobných filmů viděly nemálo, ale člověk si prostě sedne i tohle překousne. Ale film má Ermeyho což je sympaťák a jako voják má prostě koule. A navíc co by jste čekaly od Trencharda smithe? Něco velkolepého? Je to prostě béčko ale zábavné. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama