Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si myslel že mám možnost sledovat po delší době opět originální horor. Richard Gere se snaží co to jen jde, ale mě se moc hodnocení tohoto filmu nepozdává. Proroctví z temnot mě ničím nestrhlo. Je to taková trošku detektivka, která celou dobu spěje k jedinému nevyhnutelnému rozuzlení a čím více se blíží závěr, tím vše dostává jasnější obrysy. Myslím že šlo trošku více vymáčknout z Motýlího muže, ale Mark Pellington bohužel všechny napínavější scény vždy včas utnul. Bohužel. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Jediná má výtka po druhém shlédnutí filmu jest postava jakéhosi profesůrka, co všechno ví a vysvětluje (potkal ho taky, ví co je Cold zač). Přijde mi naprosto bezpředmětná, protože sice vysvětluje, ale tak zaběhanými klišé, že mi to trochu pokazilo výsledný dojem. Ale jinak si myslím, že je to krásně natočený film, akce i bez akce, tak bych tomu snad mohla říkat, protože nájezdy kamery jsou někdy opravdu zběsile klipové. Ojedinělá atmosféra, fajn děj, i herci stojí za to - škoda té zatracené postavičky. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je mrazivá a ten bubák, kterýho tam pořád někdo kreslí, vypadal taky docela hrůzostrašně, ale místo toho, aby film postupně nabíral na obrátkách a na závěr přišlo to nejlepší, tak tady je to přesně naopak. Film začíná hodně zajímavě, ale tak v půlce se to zasekne na mrtvym bodě, příběh se nikam neposouvá a mě to tak trochu přestalo bavit. Doufal jsem, že aspoň finální rozuzlení bude za něco stát, ale on prostě spadne most a hotovo. Žádný vysvětlení všech těch záhad se nekonalo. Film má slabej příběh, ale silnou atmosféru a překvapivě solidní výkon ze sebe vypotil Richard Gere. 60% ()

Rover 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě je Geer opravdu velmi nesympatický herec. Příběh měl být podle skutečné události, ale kolik z té události se skutečně promýtlo do filmu? Radši o tom nechci moc spekulovat. Děj byl hrozně zkratkovitej, jednou vidíme jak Geer potká policistku a pomalu další scéna je, jak jsou spolu v bytě a baví se spolu o nejzásadnějších věcech svýho života... dost divný a hlavně do očí bijící a nepřesvědčivý, to mi vadí. Navíc nemám rád laciné vtípky s kamerou ve stylu zaostřím na něco, rozostřím to, opět zaostřím a vidím jiný předmět. Kdyby to bylo jednou dvakrát, ale ono ne, museli to nacpat do každýho třetího záběru. HUDBA: tomandandy - ještě v první čtvrtině jsem ji hodlal považovat za jeden z největších kladů filmu, byla totiž výrazná, zajímavá a lehce rušivá, to se mi líbí. Pak ale hudební doprovod sklouzl do klišoidních "jeden prst na klávesnici každých 30 sekund" blbostí, na který už jsem trošku alrgickej. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nemám rád takové ty duchařiny a la VĚŘTE NEVĚŘTE, kdy někdo přijde někam, kde nikdy nebyl a všichni ho tam znají nebo když mu zatelefonuje někdo, kdo je tou dobou už pár hodin nebo let mrtvý. A už vůbec nemám rád romantické duchařiny jako Spielbergovo NAVŽDY. DUCH je vzácná výjimka, která potvrzuje pravidlo, že je to (sub)žánr na hovno. A taky nemám rád Richarda Gere. Je toho hodně co nemám rád a v tomhle filmu je to všechno. Ale kupodivu to není špatné. Ano, několikrát jsem vyprsknul smíchy a jindy znechuceně hluboce vzdechl, ale poznenáhlu obojího začalo ubývat a film mě vtáhl, díky atmosféře, hudbě, množícím se zhusta mrazivým scénám, příjemnému obsazení i výkonům a finále, které jako by vypadlo z áčkového katastrofického filmu. Mé nepříliš vysoké hodnocení (70%) je výsledkem dilematu s mými částečně oprávněnými předsudky vůči tomuto filmu, zmíněnými v úvodu. Příjemné překvapení. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)
  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)
  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama