Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

choze 

všechny recenze uživatele

Nemám rád takové ty duchařiny a la VĚŘTE NEVĚŘTE, kdy někdo přijde někam, kde nikdy nebyl a všichni ho tam znají nebo když mu zatelefonuje někdo, kdo je tou dobou už pár hodin nebo let mrtvý. A už vůbec nemám rád romantické duchařiny jako Spielbergovo NAVŽDY. DUCH je vzácná výjimka, která potvrzuje pravidlo, že je to (sub)žánr na hovno. A taky nemám rád Richarda Gere. Je toho hodně co nemám rád a v tomhle filmu je to všechno. Ale kupodivu to není špatné. Ano, několikrát jsem vyprsknul smíchy a jindy znechuceně hluboce vzdechl, ale poznenáhlu obojího začalo ubývat a film mě vtáhl, díky atmosféře, hudbě, množícím se zhusta mrazivým scénám, příjemnému obsazení i výkonům a finále, které jako by vypadlo z áčkového katastrofického filmu. Mé nepříliš vysoké hodnocení (70%) je výsledkem dilematu s mými částečně oprávněnými předsudky vůči tomuto filmu, zmíněnými v úvodu. Příjemné překvapení. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Za kameru, hudbu, atmosféru, režii a herecké výkony jednoznačných pět. Problém filmu spočívá ve scénáři. Celý film se tváří hlubokomyslně a já osobně jsem čekal velkou fiální pointu. O to větší bylo moje překvapení, že situace je přesně taková, jak to celou dobu vypadá, a zhruba od poloviny hraje film blafovanou hru a zastírá fakt, že už všechno víme. Příběh jsem předtím neznal, ale to, co mělo fungovat jako velká pointa (neštěstí na řece Ohio), mě napadlo hned jak Gere přijel k zácpě. A film nám to o dobrých pět minut později servíruje jako VELKÉ ODHALENÍ alias "Ten Gere je ale chytrý!"!!! Naštěstí má celý film atmosféru takového napětí, že ačkoliv se zpětně jeví jako zcela bezpředmětné, činí film silným zážitkem. Jen taková perlička: není pravda, jak nám tvrdí závěrečné titulky, že se nikdy nzjistila příčina neštěstí - naopak, bylo prokázáno, že na vině byla špatná konstrukce. Ale to jen tak na okraj, film jsem si užil a silně doporučuji i ostatním! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film mě po zhlédnutí přimrazil k židli. Richard Gere není jen hvězda filmu Pretty Woman a navíc Mark Pellington se vynasnažil co nejlépe zpracovat látku J.A.Keela. Jenom musím doplnit, že téma je neobyčejně zajímavé a tajemné a fakt, že film byl natočen podle skutečné události v člověku zanechá smíšené pocity. Nesmím také zapomenout na hudbu-píseň Half Light. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mně rozsekalo! Neuvěřitelně mrazivá atmosféra, snad nejstrašidelnější, kterou jsem kde zaznamenal. Ti, co tu píšou měkký scénář, ono je to inspirováno skutečnými událostmi, tak se nedivte)) Hudba a zvuky, úplně top!! Film mně šokoval, nemá cenu se víc rozepisovat, bohužel, desítku nedám, pač konec jsem malinko přetáčel a neudrží si to skvělé tempo, hlavně, že mám ale snad všechny otázky zodpovězené! :) 9/10 ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Parádní mrazivý thriller podle skutečné události. Gera moc rád nemám , ale tady zahrál poctivě a chvílema mě stejně mrazilo jako hrdinu. Akorát ten konec mi ubral jednu hvězdu. Zvládnout konec a stupnovat více a více atmosféru tak by to bylo za plný počet. Každopádně zamrazí , že něco takové je pravda! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)
  • Příjmení odborníka na mimozemské inteligence Leek (Alan Bates) je obrácené příjmení Keel, autora knihy, podle které je film natočen. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama