Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Planeta květin? Zázračná semínka? Co takhle pro děti obzvláště nebezpečná propagace psychotropních látek? Vždyť takové objemné těleso jako je Čestmír by mohlo "plachtit" leda po inhalaci toluenu.. Klasický případ vděčnosti za cokoliv, co se v dětství hýbalo na TV obrazovce (v tomto případě lítalo), což ovšem neznamená, že by se z podobného seriálového soudku točilo v současnosti něco srovnatelného, či snad dokonce lepšího. ()

Heui 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný český seriál, kde se zase sešlo perfektní herecké seskupení. O tom žádná, o zábavu je postaráno! Jediné v čem celkem pokulhává je děj, který, podle mého názoru, snad nebyl určen pro seriálový počin, nýbrž pro celovečerní film. Kdyby to celé bylo ve 2 hodinách, asi by mě to bavilo víc. 3,5*. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Z tohoto dílka na mne vane nostalgická a vlmi příjemná atmosféra již téměř zapomenutého dětství, nesmírně se těším, až budu moci Čestmíra sledovat se svým potomkem....Vůbec mi nevadí titulní píseň M. Davida, protože on k té době patřil (něco jiného je jeho současné vystupování). Létající Čestmír je rozhodně jeden z nejlepších dětských seriálů české provenience... ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi seriál, kde hlavní roli hrají mimozemské květiny, které dokáží člověku propůjčit nadpřirozené schopnosti. Co se však může stát, pokud se dostanou do nepovolaných rukou? V jedné z rolí se tu objevuje i Vladimír Menšík, který je jak jinak opět vynikající. Ke konci však seriál mírně ztrácí tempo a proto nakonec 3*. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z nejlepších počinů našich mistrů dětské a následně dospělácké fantasie. Úžasné, na koleně vyráběné, filmové triky, klasicky zamotaný čs. fantasy příběh ústící do geniálně absurdních situací a scénář, který je plný myšlenky čistého kamarádství a morálního poselství konat správnou věc. Také silná nostalgie, no jo, ta vzpomínka na mladí, to vše dokáže velké divy. Také Menšík a jeho proměny, dvojice Nárožný - Janžurová, je to naprosto skvělá komedie. Na Čestmíra se určitě podívám rád v důchodovém i postdůchodovém věku...těším se :) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Antonín Kala dostal ako jedenásťročný chlapec honorár za stvárnenie Oskara Blechu 6 000 Kčs a každoročne mu chodili "tantiémy" zo seriálu vo výške 350 Kč. (Raccoon.city)
  • Městečko v seriálu se jmenovalo Motýlkovice. (M.B)
  • Dana Syslová a Vlastimil Hašek zde hrají manžele. V době natáčení byli ve skutečnosti taky manželé. (M.B)

Reklama

Reklama