Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět, víceméně slušně zpracovaný scénář, několik parádních akcí, zručně budované napětí, solidní polotemná atmosféra, několik skvělých momentů. Potud vše v pořádku. Jenže Affleck. "Nemá talent, nemá," konstatoval by Prácheňský a měl by pravdu. V tomto případě svým prkeným projevem dosáhl toho, že i když příběh, akce, vše bylo v pořádku, vše šlapalo a ani chvilku jsem se nenudil a opravdu mě hrdinovo zručné pátrání po vlastních stopách bavilo, nedokázal jsem v sobě nastartovat to pravé divácké nadšení, se kterým bych se do filmu doslova propadl a nechal se jím semlít. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

4* jen za to, že mám tento žánr rád, zápletka podle P. K. Dicka je dobrá a 4* jsem dal i horším filmům. Ale Ben Affleck je fakt špatný (nejen herecky, ale i castingem špatně obsazený, protože hraje geniálního inženýra, ale vypadá spíš jako akční hrdina) a s Umou Thurman, která také zrovna nezáří nefunguje pražádná chemie. Ale je to každopádně napínavé a dobře promyšlené. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byly velice příjemné dvě hodiny - možná je opravdu lepší od nových filmů nic moc nečekat a být radši příjemně překvapen. Affleck je v pohodě (nechápu, co proti němu kdo má, tahle role mu padla), Uma nemá dost prostoru, aby mohla něco zásadního předvést, ale to není její chyba. Na "doplněk" hlavního hrdiny se po Kill Billovi už opravdu nehodí. Wooova režie je taky v pohodě, bavilo mě objevování narážek na Hitchcocka (Ptáci, Psycho, Na sever severozápadní linkou apod.), dostala mě i skvělá hudba, vykrádající Herrmana. Jednoduše shrnuto: přijemná odpočinková záležitost. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ježiš co tohle jako bylo???Tohle že natočil John Woo???tak to měl zase jednou velkej úlet.Kde jsou ty časy kdy točil vynikající akčnáky ve stylu Tváří v tvář.Je toho škoda mohla z toho bejt skvělá akční podíváná ale nakonec z toho je podprůměrná sci-fi s podprůměrnými hereckými výkony.Prostě velké zklamání.Ani nevim proč dávám 2* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +samozřejmě literární předloha, originalní myšlenka s předměty, hudba -efekty mohly být lepší , hudba ještě dynamičtější, hlavní hrdina přesvědčivější a příběh lépe zpracován/// Trošku rozporuplnej dojem. Film stavý na výborné myšlence náhledu do budoucnosti a s tím spojené dopady na hlavního hrdinu, potažmo na celí svět. Originální povídku jsem nečetl, ale po zhlédnutí tohoto filmu, mě velmi láká. Samotný film je zpracován tak na půl cesty. Děj se postupně rozjiždí, avšak zpočátku jsem tak trošku tápal o co vlastně de. Obsazení se dá přestát, přesto se nezbavím dojmu, že takový Matt Damon (a vlastně i kdokoliv další) by byl charismatičtější. Celkově tedy, ne že by byl film špatný, ale pětihvězdičkovej trhák to rozhodně není./// Celkem 66%/// ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Původně měla být Affleckova postava fanouškem New York Mets, ale Ben je ve skutečnosti velký fanda Boston Red Sox. Tak John Woo zaměnil tyto týmy ve scénáři. (Chatterer)
  • Když Jennings (Ben Affleck) a Rachel (Uma Thurman) ujíždí na motorce v tunelu v čase 01:13:58, řekne jí, ať se skloní. Trubka urve policejnímu vozidlu majáky, avšak v následují scéně je auto opět má. Hned v další scéně už zase nejsou. (NutrixChelys)

Reklama

Reklama