Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Značně zapeklité sci-fi příběhy patří vůbec k tomu nejoblíbenějšímu, co mi filmy můžou nabídnout. Musí se ovšem povést a to se o tomto kousku zase tak moc říct nedá. Paycheck má vcelku zajímavou a lákavou strukturu, hlavní hrdina pořádně neví, která bije a vše je postupně odhalováno. Film působí zajímavě, bohužel v celkovém vyznění to prostě není ono. Není to prostě tak dobře zpracovaný, aby to člověka semlelo, jako jiné, povedenější akční scifárny. Z mého pohledu se jedná pouze o průměrné sci-fi se solidním příběhem, který bohužel není takový, aby dokázal diváka více vtáhnout do děje. Já musím k mínusům navíc zařadit ještě herecké obsazení, protože jak Ben, tak Uma nejsou zrovna mými oblíbenci, spíše naopak. 60% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

V návalu sebemrskačství jsem sáhla po filmu s Affleckem, kterého ne že nesnáším, ale nepovažuji ho za talentovaného herce a nechápu jeho hnízdění na hvězdném hollywoodském Olympu. Ne, omluva se nekonala, Ben mě nepřesvědčil, opět použil jen několik málo svých naučených výrazů, které střídá stále dokola (údiv s otevřenou pusou, údiv se zavřenou pusou a zamračeným čelem, atd.) . Ale film jako takový mě drapl - i přes spoustu nesrovnalostí, ale je to sci-fi, takže to se dá prominout, když má film takový odpich. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jelikož nemám Bena Afflecka v oblibě, už zpočátku jsem na tenhle film nebyl moc natěšený. Nakonec se ale ukázalo, že je to velice povedený kousek se zajímavou a docela chytrou zápletkou. Budoucnost je někdy ošidná, i když ji znáte. Celkově se mi to ale zdálo nedotažené a prkenný Affleck nezklamal v roli "neherce". Dalo se z toho vytřískat mnohem víc a s lepším obsazením v hlavní roli bych možná přihodil ještě pár procent navíc. 60% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Film s úchvatným dějem a myšlenkou. Samozřejmě nechybí klasický klaďas, který chce zachránit svět (Ben Affleck), holka, která ho miluje (Uma Thurman) a záporák, který pro prachy klidně svět zníčí (Aaron Eckhart). Pro mě je to nadprůměr, ale scény, v kterých počitačový expert Jennings předvadí výkony, za které by nemusel stydět ani Rambo, jsou už trošku moc. Ten konec se mi však hodně líbil. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Vize blízké budoucnosti v tomto filmu spočívá v používání dnešní moderní elektroniky (LCD monitory, přenosné DVD přehrávače). Plus nějaké to technické udělátko navíc (holoprojekce atd.). Takže místo plnohodnotné sci-fi je Výplata spíše hi-tech thrillerem. To je první věc, která mě zamrzela. Největším dějovým prohřeškem proti Dickově předloze je ale pointa, která je vyvrcholením povídky. Ve filmu je zbytečně vyplýtvána už ve čtvrtině (!). Důvod je prostý: akční finále. V Dickově povídce prakticky žádná akce není. Film ovšem natočil John Woo, který se bez ní bohužel neobejde. Problém je v tom, že akční scény brzdní zajímavý a napínavý děj filmové předlohy a zbytečně jej přetavují do méně logické podoby. Výplatu měl zkrátka adaptovat raději někdo jiný. Pokud pominu výše zmíněná fakta, i tak je Výpata nejslabším akčním filmem Johna Woo. Kde jsou ty časy Face/Off? ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Za vývoj holo-monitoru získal Jennings (Ben Affleck) dne 22. prosince 2004 526 000 amerických dolarů a 19 centů. (Pyron)
  • Původně měla být Affleckova postava fanouškem New York Mets, ale Ben je ve skutečnosti velký fanda Boston Red Sox. Tak John Woo zaměnil tyto týmy ve scénáři. (Chatterer)
  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)

Reklama

Reklama