Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

swamp 

všechny recenze uživatele

Když jsem zkoukl Next s Cagem (příjemné překvapení) a následně si četl komentáře, téměř každý ho srovnával s filmem Paycheck. Ale podívat se na něj..to byl fakt krok mimo. Cage má oproti Affleckovi charisma, Uma Thurman se do role vůbec nehodí a Aaron Eckhart že má hrát záporáka?! (souhlas s golfistou) Nemastnost, neslanost..nudnost. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Vzal si příklady z filmu Minority Report (tzv. Dotyková obrazovka a typickou barevnost). Hned od první chvíle je vidět, že to je typický John Woo, podobnost k jeho předchozím filmům. Klasické honičky. Je vidět, že se nezmění a proto by si neměl brát scénáře, nebo spíš povídky od Philipa K. Dicka, totálně mi zkazil náladu. Člověk jako je John Woo dokáže zneuctit boha jako je Dick. Už plno režisérů se snažilo z mistrovské povídky či knihy udělat ještě lepší dílo, ale jen "vyvolený" má tu možnost to dokončit. Má to trochu menší nedostatky s časem a se sci-fi vzhledem dohromady, které člověkovi vlezou do hlavy jako je např. tělocvična (Ben Affleck bojuje na moderní technologii a v pozadí jsou zastaralé známé prototypy). Uma Thurman jako "vládkyně počasí" je docela fajn, ale stále jsem čekal kdy vylítne se samurajským mečem a celý štáb rozseká, příjde k Johnymu a řekne: 'Po Billovi je řada na tebe Johny.' Ale přece musím něco Johnovi pochválit a to, že nechal příběh takový jaký má být, skoro každá stránka z povídky se ve filmu objevila. A kdybych to měl vše shrnout do jedné věty, tak jednoznačně řeknu: 'Určeno pouze pro milovníky akčních filmů Johna Woo.' ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé. Nečudo, že to diváci odmietli a film na celom svete zarobil 96 miliónov (pri rozpočte 60). Bolo to prvýkrát, čo mi Ben Affleck prišiel vyložene nesympatický. John Woo dobre vedel, prečo v roku 1997 odmietol urobiť z výbornej TVÁRI TOHO DRUHÉHO sci-fi a zasadil jej dej radšej do súčasnosti (pôvodný scenár sa odohrával v budúcnosti). Pre toto. Nad scenárom nemá zmysel lámať si hlavu, logiku nemajú už základné veci (prečo hrdina nezabudol, že zabudol?). Nenápadité je všetko - dialógy, výprava, akcia. A holubica? Bože. Mnou kedysi milovaný režisér sa týmto filmom zrejme nastálo radí do kategórie režisérov, ktorým úspech ublížil (alebo ich to proste už nebaví). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad (ocenil jsem zejména obálku s 19 předměty a zpětné skládání vzpomínek), opravdu plno akce (např. perfektní honička na motorce) a moje oblíbená divoška Uma Thurman. Bohužel však mizerný překomplikovaný scénář plný nesmyslů tento sci-fi film hodně kazí. Takový slabší mix Bourna, Total Recallu a Minority reportu plný klišé. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1BOOQdiGVCo ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Poctivé akčné scifíčko, ako má byť. Téma manipulácie (či ovplyvňovania) minulosti aj budúcnosti je pre mňa stále zaujímavá, ak je aspoň čiastočne originálne poňatá a musím povedať, že Výplata sa mi páčila viac než depresívny a megalomanský Cruisov Minority Report. Aj keď ani Výplata nie je žiadne veľdielo, aspoň sa na nič sa nehrá a jednoducho baví - akciou, zápletkou, hláškami (ironickými, heroickými aj "múdrymi")... ako to dnes v Hollywoode fičí. Priznám sa, že herecké umenie som podrobne nesledovala (nepovažovala som to za nutné, keďže nároky neboli vysoké) a nechcem sa k nemu zodpovedne vyjadrovať...no miestami mi Affleckov večne prekvapený výraz šiel na nervy, ale zdalo sa, že Aaron Eckhart si svojho slizúňa patrične užil a Colm Feore sa parádne hodil na poskoka s kamenným ksichtom (Koho mi to len pripomína??? Už viem! Poznáte herca Jonathana Banksa? Tak ten sa väčšinou tvári ako Colm Feore vo Výplate:-). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)
  • Za vývoj holo-monitoru získal Jennings (Ben Affleck) dne 22. prosince 2004 526 000 amerických dolarů a 19 centů. (Pyron)

Reklama

Reklama