Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Značně zapeklité sci-fi příběhy patří vůbec k tomu nejoblíbenějšímu, co mi filmy můžou nabídnout. Musí se ovšem povést a to se o tomto kousku zase tak moc říct nedá. Paycheck má vcelku zajímavou a lákavou strukturu, hlavní hrdina pořádně neví, která bije a vše je postupně odhalováno. Film působí zajímavě, bohužel v celkovém vyznění to prostě není ono. Není to prostě tak dobře zpracovaný, aby to člověka semlelo, jako jiné, povedenější akční scifárny. Z mého pohledu se jedná pouze o průměrné sci-fi se solidním příběhem, který bohužel není takový, aby dokázal diváka více vtáhnout do děje. Já musím k mínusům navíc zařadit ještě herecké obsazení, protože jak Ben, tak Uma nejsou zrovna mými oblíbenci, spíše naopak. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

John Woo ma určite na svým kontě lepěí filmy, ale tenhle rozhodně taky neni špatnej. Ben Affleck se fakt hodně snaží a i když to neni zrovna nějakej velkej bitkař, tak mu ty akční scény vcelku jdou. Příběh neni nijek stupidní, spíš se mi zdál na docela dobrý úrovni, i když nedomyšleností je tady hodně, ale když se nad tim nebude přemýšlet, tak vám to ani nepřijde a celej film si užijete ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ježiš co tohle jako bylo???Tohle že natočil John Woo???tak to měl zase jednou velkej úlet.Kde jsou ty časy kdy točil vynikající akčnáky ve stylu Tváří v tvář.Je toho škoda mohla z toho bejt skvělá akční podíváná ale nakonec z toho je podprůměrná sci-fi s podprůměrnými hereckými výkony.Prostě velké zklamání.Ani nevim proč dávám 2* ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

vypadalo to většinu času nějak... levně a i když se občas projeví řemeslné kvality Johna Woo, hlavně v první části filmu jsem měl pocit, že se dívám na seriál.. Dickova předloha tomu pomáhá, herci taky, ale viděl jsem tam Total Recall, jen ne tak béčkově sympatický a krvavý, Agenta bez minulosti, jen ne tak poctivého a uvěřitelného ("Damon na hrad" stále platí) a Minority Report, jen ne tak dobře odvyprávěný a vizuálně ztvárněný.. A ta holubice... No, každopádně, Woo měl zůstat opravdu v Číně a točit další Hardboiled a jiné tvrdé, přímočaré akční detektivky, do Hollywoodu si sice něco přinesl (pár svěžích nápadů v akci se najde i tady), ale nesluší mu. Jako fajn thriller s dobrou základní premisou ale ucházející, slabší 4 PS: Uma Thurman mi nikdy nebyla extra sympatická, jediná věc, do které padla jako ulitá byl Kill Bill. Tarantino její projev i vzhled využil naplno, no tady se tvůrci nevědí rozhodnout co a jak.. Někdy to nechtěně vyznívá jako parodie (samozřejmě, nejen tohle, ale i další věci) Dick by určitě nebyl rád ani za konec ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Akési mi to prišlo nemastné neslané. Predloha je určite dobrá od spisovateľa takých peciek ako napr. Blade Runner, Total Recall alebo Minority Report, ale ty herci alebo aspoň ich prevedenie mi tam nejako nesedelo. Pekné spracovanie, ale od majstra akčných filmov Johna Woo ma ani akcie nezdvíhali zo sedačky. Takto s toho ostal iba zaujímavý príbeh, ktorý proste nemá ten správny gradujúci šmrnc, pod ktorým sa podpisoval John Woo pravidelne. 70% - 3* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Původně měla být Affleckova postava fanouškem New York Mets, ale Ben je ve skutečnosti velký fanda Boston Red Sox. Tak John Woo zaměnil tyto týmy ve scénáři. (Chatterer)
  • Za vývoj holo-monitoru získal Jennings (Ben Affleck) dne 22. prosince 2004 526 000 amerických dolarů a 19 centů. (Pyron)
  • Když Jennings (Ben Affleck) a Rachel (Uma Thurman) ujíždí na motorce v tunelu v čase 01:13:58, řekne jí, ať se skloní. Trubka urve policejnímu vozidlu majáky, avšak v následují scéně je auto opět má. Hned v další scéně už zase nejsou. (NutrixChelys)

Reklama

Reklama