Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Tomuhle crossoveru nemám co vytknout. Tvůrci to pojali jak nejlépe mohli a připravili skvělou zábavu pro všechny fanoušky těchto hororových ikon. Film jsem viděl už vícekrát a vždy jsem se pekelně bavil. Skvělé akční scény, spoustu mrtvých, hektolitry umělé krve – co víc si u slasheru přát?! Pro Englunda je to poslední film, ve kterém ztvárnil roli Freddyho Kruegera a se svou životní rolí se rozloučil více než důstojně. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Kto bol cely cas dobry, posluchal, mal dobre znamky...a tak..zasluzi si FREDDYHOOOO! kto bol este lepsi...dostane JASONAAAA! a ten,kto je skvely, ma nacuvaci pristroj,takze pocuje VSETKO a znamky ma skvele,lebo jeho tatko je riaditelom, dostane FREDDY vs. JASON !!! welcome to the HELL meine Freunde. Dufam,ze sa budete bavit...ak nie skoncite ako jedna z obeti... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. How Can I Live - Ill Nino [3:18] ,2. When Darkness Falls - Killswitch Engage [4:02] ,3. Beginning of the End - Spineshank [3:32] ,4. Sun Doesn't Rise - Mushroomhead [3:16] ,5. Condemned Until Rebirth - Hatebreed [2:07] ,6. Snap - Slipknot [2:42] ,7. Army of Me - Chimaira [4:21] ,8. The After Dinner Payback - From Autumn to Ashes [2:50] ,9. Leech - Sevendust [4:30] ,10. Bombshell - Powerman 5000 [3:14] ,11. Welcome to the Strange - Murderdolls [4:19] ,12. Out of My Way - Seether [3:51] ,13. Inside the Cynic - Stone Sour [3:23] ,14. Swinging the Dead - Devildriver [3:38] ,15. The Waste - Sepultura/Mike Patton [3:39] ,16. Middle of Nowhere - The Blank Theory [4:05] ,17. Ether - Nothingface [3:43] ,18. Trigger - In Flames [4:56] ,19. 11th Hour - Lamb of God [3:44] ,20. Electrocute (We Were) - Type O Negative [6:49], ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Vydarený kúsok! Freddy vs. Jason sa naozaj podaril. V tom dobrom slova zmysle. Je ťažké hodnotiť tento film presne podľa kategórie v akej je určený, predsa len až taký Horor to nie je ako by sme od toho mohli očakávať, resp. nie je až taký desivý. Isté ľakacie momenty však ani tu nechýbajú. U mňa je to však za plný počet ani nie až tak kvôli hororovej stránke ako kvôli tomu, čo ten film ponúka. Priznajme si, v posledných rokoch sme ťažko mohli vidieť nejakú originálnu zápletku, alebo niečo nové čo sme v hororoch nevideli. Všetko je to už opozerané a nikoho neprekvapí, kde v ktorom momente vyskočí vrah z tmavého rohu, skrátka horory sú si podobné a nakrútiť niečo nové čo by každého náramne videsilo (a hlavne nadšencov Hororu) je naozaj ťažké. Freddy vs. Jason treba hodnotiť hlavne ako Crossover, pretože toto bol hlavný zámer filmárov. A ten im vyšiel na výbornú. Mytológia postáv, to ako vznikol Freddy Krueger alebo Jasson Voorhees je veľmi dôležitá a je super, že film nestráca vôbec nič na duchu filmov z ktorých vznikol tento Crossover. Aj tí, čo nikdy predtým nevideli Freddyho alebo Piatok 13, nebudú o nič ochudobnení, sám som pred týmto filmom nevidel ani jednu jedinú časť Freddyho alebo Jasona a divák sa dočká všetkých dôležitých vecí a vysvetľovačiek, čo sa v jednotlivej sérií rozoberalo vo viacerých dieloch. Ak by som to mal porovnať s podobným pokusom sfilmovať dve gigantické hororové postavy vo filme AvP a AvP:Requiem, Freddy vs. Jason vyhráva na plnej čiare svojim príbehom a obsahom a hlavne záverečnou krvavou mlátičkou aká do súboja dvoch zosobnení zla jednoducho patrí. Samozrejme ako hororový film je Freddy vs. Jason niekde medzi 60 -70 percentami ale ak to mám hodnotiť ako Crossover založený na súboji dvoch postáv v ktorom nechýbajú ani hororové momenty, ani prepracovaná mytológia týchto dvoch charakterov s parádnym a drsným finále, je to na plný počet. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Freddy sa bije s Jasonom a do toho hrá metal. Čo chcieť viac, že. Tento crossover navracia Piatok trinásteho po dlhej dobe do áčkovej kategórie, čiže je určite lepší ako minimálne predchádzajúce dve časti. Avšak napriek tomu ma viac bavilo jeho vraždenie vo vesmíre, i keď bolo čisto trashového rangu. Osobne sú pre mňa nulté roky v mainstreamovom horore obdobím ducharín a nie slasheru, čiže teenageru začiatku milénia mi so svojou módou a účesmi pijú krv. Našťastie je minimálne Monica Keena svetlou výnimkou. Vďaka príšernej záverečnej titulkovej nu-metalovej piesni nakoniec dávam "iba" za tri. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Podľa režiséra Ronnyho Yu použili tvorcovia špeciálnych efektov vo filme 300 galónov falošnej krvi. (Nekrofil)
  • V 20. minúte, keď Will Rollins (Jason Ritter) zbadá v televízii správu o mŕtvom chlapcovi z Elm Street, názov stanice je "KRGR 6". KRGR je Krueger bez samohlások. (dragon)
  • 11. film s Jasonem Voorheesem (Ken Kirzinger v něm nahradil Kanea Hoddera), který měl do té doby nejvyšší rozpočet z celé série. Rozpočet byl 25 miliónů dolarů. Celosvětově se pak snímku podařilo vydělat bezmála 115 miliónů dolarů. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama