Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel že vznikl tenhle film, představil jsem neuvěřitelné nízkorozpočtové béčko, které bude tak špatné, že ani nebude vidět. Jenže ona se z toho vyklubala skvěle nadupaná podívaná, která rozvířila vody klasického slasheru a navíc složila oboum vrahounským velikánům uctivou poklonu. Oba vrahouni si byli vyrovnanými soupeři, kozaté ječící teenagerky nechyběly, hlášky a úchylnej humor ve slušném množství, krve bylo taky přiměřeně! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvě děsivé postavy slavných hororových sérií 80 let: Freddy Krueger a Jason Vorhees, se setkávají v tváří v tvář. Freddy oživí Jasona, s jehož pomocí chce terorizovat Springwood. A co vznikne spojením takových dvou hororových ikon do jednoho filmu? Pořádně nadupaná jízda, ve které se tihle dva mydlí hlava nehlava, prostor dostávají krvavé orgie, ve kterých nikdo nezůstane ušetřen a také nebývalá nadsázka. Jason se svojí mačetou kosí kolem sebe co se dá a je v dobré formě. Freddy oproti němu zůstal trochu pozadu, ale to zase není tolik podstatné, protože tihle dva spolu upekli hodně akční řežbu, která končí až se závěrečným šibalským Freddyho šklebem. Jeden z nich nakonec z tohoto nemilosrdného souboje musí vzejít jako vítěz. A celé je to navíc natočeno s nadhledem. A ani na minutku jsem se nenudil. 100% ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

4* za to, že mám rád áčkové horory, za to, že mám rád béčkové horory a za to, že se v souboji střetly legendy hororového žánru a nikdo nebude stíhat ochutnat popcorn v ruce, protože Freddy Vs. Jason nabízí tu nesmírnou atmosféru 80. let. Atmosféra přímo dýchá na náš krk a vzpomínáme na to, jak jsme se báli jít v noci na záchod po skončení všech hororových klasik. Scéna s vanou plnou krve je perfektní, hudba Friday the 13th při nástupu Jasona geniální, Freddy Krueger má ostrou ruku jako žiletka a krásné slečny (překrásné dekolty, nahé prsa) připravené k likvidaci je třešnička na dortu. Začátek není úplně bombastický, ale pak nastupuje velká jízda. Výborné finále. Chci se dožít souboje Leatherface vs Michael Myers!! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) No vida, máme tu společný film dvou slavných hororových legend Freddyho Kruegera a Jasona Vorheese. Docela jsem se toho obával, přeci jenom poslední díly s Freddym a i s Jasonem za moc nestály, ale tohle mě téměř nadchlo. Hodnocením, recenzemi atd to nebylo až tak oslnivé, ale já se bavil od začátku do konce. Nějaké ty mouchy, díry v ději co se týče nelogičnostech atd se určitě najdou, v něčem, konkrétně v daném žánru by bylo třeba něco dopilovat, ale v tomto případě nebudu zbytečně kritický. Tohle beru jako jejich samostatný film – určité dějové chyby přehlídnout prostě nemůžu, ale co. Krvavé to bylo, sice ne až tak brutálně. Samotné vyvraždovačky mohly na někoho působit ujetě a přehnaně přeakčněle, ale já z toho měl tkzv. husté pocity. ;) Vidět jak Jason hlava nehlava seká, řeže, vraždí své oběti, které létají vzduchem – to prostě nemělo chybu. Takže postava Jasona mě zde rozhodně bavila, ale co takový Freddy ? Ten zde byl úplně cool, nahláškovaný až jsem se chvílemi smál jak idiot. Hlášky Kruegera typu: „Sakra koukej už chcípnout“ nebo „Ze začátku to bude bolet, ty jedna děvko“ – to nemělo chybu. Takže po čtvrté noční můře mi zde Freddy přišel hlášky asi nejlepší. Celkově byl film vtipnej, hustej, krvavej, měl výbornou technickou stránku apod. Nevím, co bych měl výrazného vytknout, max. nějaké ty nedostatky aby byl film úplně top. Což nebyl, ale nevadí. Herecké obsazení bylo v pohodě, i co se týče jejich postav. Jen prostě to byla věc vedlejší. Hlavní byla ústřední dvojice Freddyho a Jasona až jsem měl pocit, že se dívám na originální obal DVD Alien vs Predátor, kde bylo napsáno: Ať už vyhraje kdokoli, my prohrajeme. Tak přesně to platilo zde o našich dvou oblíbených hororových borců. A musím pochválit i hudbu, která kombinuje známé hudební motivy jak ze série Noční můry, tak i z filmů Pátku 13. Škoda, že film nebyl tak o 15-20 min delší. Rozhodně bych obohatil scénář a ještě něco k tomu. Finále bylo dobré, sice už ne tak napínavé, takže mi bylo jedno, kdo z nich vyhraje, i když jejich síly byly tak nějak vyrovnané. Poslední záběr, kdy Jason vylézá z jezera, byl top a k tomu Freddyho smích a úšklebek. Na 5* to teda není, ale ty 4* jsou víc než zasloužené. SPOKOJENOST! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech jen další zcela průměrný slasher, tentokrát ovšem s naprosto strhující finální půlhodinkou. Kvalitativně tudíž značně nevyrovnané (po slibném prologu dlouho, dlouho nic a pak bomba). Škoda, že si to Freddy s Jasonem nerozdávali od samého začátku, pak by to byla pravděpodobně absolutní lahůdka za plný počet. Takhle jen za silných 70 %. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Pracovní názvy filmu byly: A Nightmare on Elm Street Part 8, A Nightmare on Friday the 13th a Friday the 13th Part XI. (Stocki)
  • Hneď počas prvého víkendu zarobili Freddy a Jason vo svojom prvom spoločnom filme skoro 36 a pol milióna dolárov, pričom tento zárobok je vyšší ako celkové severoamerické zisky ich posledných samostatných výstupov na filmových plátnach. (2-Xtreme)
  • Když se ukázalo, že původní scénář je příliš dlouhý, postavy Tommyho Jarvise a Jenny byly vyřazeny. Jarvise měl hrát Jason Bateman a Jenny Katharine Isabelle. Producenti měli pocit, že Isabelle má předpoklady pro to stát vhodnou „scream queen“, a tak byla přeobsazena do role Gibb. Lauren Lee Smith měla místo ní hrát Jenny, která se ale ve filmu nakonec neobjevila. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama