Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Satan 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že tenhle film vyvolá asi podobný poprask, jako to bylo u AvP. Dvě legendární postavy se spojili v jednom filmu. A jak to dopadlo? Aspoň pro mě brutální masakr s hektolitry krví, upadlými hlavami bez těl, upadlými těly bez hlav, tvrdou muzikou a bezmyšlenkovitým nářezem, který mohl každý čekat ať už od názvu nebo jména režiséra. Ve snech je vidět mysteriózní složka filmu a "realita" filmu je slušně odkrouhnutá. Jediná výtka je, že je to horor, což nikdo nemůže brát vážně, protože bát se skutečně nebudete, ovšem je tu jedna funkce, bez které se neobejde žádný film a to, dodívat se do konce. Tento snímek prostě nestihl být nudný a nasadil doslova vyvražďovací rychlost už od počátku. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo som videl minulý týždeň inú Yuovu úchylárnu Chuckyho nevesta, mal som asi prehnané očakávania. Na rozdiel od nej totiž síce tento crossover disponuje aspoň nejakým scenárom, avšak dosť sa vytratili pošahané vtípky, kvôli ktorým som si to chcel vlastne pozrieť. Na druhej strane, obom pánom ide ich remeslo temer tak dobre ako v časoch najväčšej slávy a Yu je celkom fajn režisér. Takže u mňa 5/10. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka přivedená téměř k dokonalosti. Setkání dvou legend na bitevním poli, kde všude kolem pobíhají vystrašený teenagerové, teče spoustu krve a Freddy neskutečně hlásí. V podstatě akční film s nádechem hororu, s velikym množstvim lekaček - takže volume doprava! - a komedie. Jason je řezník a když je na scéně, tak to jsou jatka. A když si to na konci ti dva rozdaj, tak to je doslova epický. A taky musim pochválit skvělý efekty. Jinak tady jde kritika stranou - popkorn, pivko a jedem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +PŘÍBĚH, vše do sebe logicky zapadá, Freedy a moře jeho hlášek, obsazení, akční spád, atmosféra, solidní efekty, souboje -v tom všem mi tolik nevynikala hudba, nebylo u nás uvedeno v kině, dosud nebylo ohlášeno pokračování./// Nářez, pro mě snad druhý nejlepší film roku 2003 a jeden z nejlepších filmů po příběhové stránce vůbec. V tomto směru je to bez chybyčky a hlavně znalci obou sérii musejí jásat. Obsazení Roberta Englunda je samozřejmost. Přesto nebýt jeho, film by postrádal to nejzákladnější, tedy jeho charisma, jeho tvář jeho ztvárnění samotného Freddyho. Takže spolu s ním jsem s pokojen i s dalším obsazením, který je v rámci žánru super. Mimojiné spoustu známích béčkových tváří a pěkné holky. Jen holek i smrtí mohlo být víc. Avšak film je hlavně zaměřen na souboj těchto dvou domácích mazlíčků a tady musím smeknout, i tohle je vymyšleno do detailu přesně a mimojiné názorný příklad jak proti sobě postavit dvě takové celebrity, aby si to rozdali společně a nerozdílně na plátně, případně na obrazovce před vašimi zraky. Občas zaslechnu kritiku, že to není moc hororové. Dá se do jisté míry souhlasit. Když to například srovnám s Freddym jedničkou, tak to jsem byl posranej strachy a to jsem byl už velkej kluk. Nadruhou stranu věk skutečně hraje roli a dnes mě rozhodí máloco, takže pokud vám je 10-15, asi budute mít co dělat, aby ste nemuseli měnit, vy výte co. Ještě zmíním, že můj bráška (19let) raději po první půl hodině odešel. Údajně aby neměl Noční můry :-) Teď už by to chtělo jen zapojit Ashe a nebo Michaela Myerse, ovšem to je v nedohlednu a tak nezbývá nic jiného než zmínit, že tento film přináší nejlepší díl Freddyho a zároveň nejlepší díl Pátku 13tého. PS: už víte kdo přežije?/// Celkem 94%/// ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

" Jedna dvě, Freddy jde... " a za ním Jason; obaja lační po krvi a proti nim banda nesympatických deciek, nevýrazná blondína v hlavnej úlohe, Kelly Rowland, a ten invalid z prvého Scary Movie. Môže byť výsledok vážny horor? Určite nie. Nočné mory sa mi trochu zlievajú dohromady; detailne si pamätám iba jednotku a päťku, a než si ich všetky pozriem znovu, radšej sa zrovnávaniu vyhnem. Zato Piatky mám čerstvo v pamäti a zrovnanie nenachádzam. Freddy vs. Jason balancuje niekde na hranici hororu a fantasy komédie, pričom tá druhá zložka je podstatne výraznejšia. Možno vzdialene pripomenie Piatok šestku a trochu aj devinu a desinu (tj dve najhoršie časti); je tu ale jeden podstatný rozdiel. Scenár nie je úplné bahno, herci práve nevyšli z castingu na porno, a Ronny Yu strčí do vrecka väčšinu predošlých piatkových režisérov. A ešte rozpočet 25 mega - na horor slušné (rozpočet, ktorý si na seba zarobil a teda nechápem, prečo nenasledoval rovno sequel, ale ten divný Nispelov restart). Samozrejme sa nejedná o dobrý film a už vôbec nie o dobrý horor; tentokrát ide skorej o zábavu; a keď to tak aj beriem, priznávam, že som sa smial a neveriacky krútil hlavou, v zhruba troj minútových intervaloch. V rámci žánru, ktorý neviem definovať (je trash žáner?) hodnotím ako hodnotím a som so svojim hodnotením spokojný. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo od 9. září do 5. prosince 2002. Celkově natáčení zabralo 53 dní. Natáčelo se v Kanadě (Britská Kolumbie) a v ateliérech v Kalifornii (USA). (Stocki)
  • Podľa režiséra Ronnyho Yu použili tvorcovia špeciálnych efektov vo filme 300 galónov falošnej krvi. (Nekrofil)
  • 11. film s Jasonem Voorheesem (Ken Kirzinger v něm nahradil Kanea Hoddera), který měl do té doby nejvyšší rozpočet z celé série. Rozpočet byl 25 miliónů dolarů. Celosvětově se pak snímku podařilo vydělat bezmála 115 miliónů dolarů. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama