Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Využil som príležitosť pripomenúť si remake Dürremantovho Sľubu, keď už sa mi nedarí dostať sa k opätovnému zhliadnutiu Vajdovho pamätného "originálu". Pennov pokus je pravdepodobne bližší autorovmu poňatiu, ale platí za to menšou atraktívnosťou pre diváka, ktorú zachraňuje iba ústredná postava v podaní Jacka Nicholsona. Film je pomerne rozvláčny, nevýrazný a striedajú sa v ňom vydarené okamžiky s priemernými. Hodnotenie ponechávam na pôvodných troch hviezdičkách, pretože nevidím dôvod dlhodobo si uchovávať tento film v pamäti. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě natočený a velmi, ale velmi pozvolně vyprávěný thriller, kterému až na pár okamžiků chybí prakticky jakákoliv významější akce či napětí. Jack Nicholson si hlavní roli střihnul s nebývalou přesností a určitě také potěší sice krátký, ale o to výraznější výstup Benicia Del Tora. Ale pozor, nečekejte thriller v právém slova smyslu! ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Nevím,co mají všichni proti režii Seana Penna.Film je výborný.Jack Nicholson je ještě lepší.Trošku fajnšmekrské zpracování staré krimi,do které je vložena absolutní změna detektivova vyšetřování,ze kterého se postupně stává posedlost.PS:Všimněte si také Mickeyho Rourkea,jak moc vytěžil z tak malé role.Snad...kdyby si nezničil život alkoholem a také občasnou agresivitou,mohl být jedním z nejlepších a charakterních herců současnosti. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Komorná a o to drásajúcejšia dráma príliš poctivého muža, ktorý na výprave za splnením sľubu zišiel na cestu, z ktorej niet návratu. Jack Nichoslon dokazuje, že mu to stále dobre šliape, Sean Penn ako režisér potrebuje dobrý scenár a potom už nemá starosť, pri troche šťastia urobí z malých príbehov veľké. To všetko je fajn, lenže je tu ešte Mickey Rourke a jeho mini rolička, v ktorej podal natoľko úžasný výkon, až som sa seriózne zamyslel nad tým, prečo sa neudeľujú herecké ocenenia v zvláštnej kategórii „štek roka“. Dojal sám o sebe, ale silou svojho výstupu tiež výrazne pomohol celému príbehu, najmä, čo do motivácie hlavnej postavy. Také čosi som ešte nevidel! ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ze uačátku jsem si řkal, že to je poněkud rozvláčně vyprávěné, ale film mě s postupem času do sebe vtáhl a ony pro hodně lidí určitě "záběry o ničem" podmalovávané pěknou hudbou a vytvářející zvláštní poněkud poetickou atmosféru jsem si neskutečně vychutnával. Jack Nicholson výborný, ke konci byl film velmi depresivně napínavý a vysoce originální konec. Určitě nadprůměrné. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Pomeranče a pomerančová šťáva zde mají stejný význam jako v trilogii Kmotr - tedy značí blížící se smrt. (HappySmile)
  • Přestože se film točil v Renu v Nevadě, žádné z míst, které je ve filmu zmiňováno (např. Becker nebo Monash), se v Nevadě nenachází. (HappySmile)
  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)

Reklama

Reklama