Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V dětství mě tenhle seriál uhranul. Skvělé dobrodružství s vynikající výpravou a exotikou jak prostorovou i časovou, pro klučičí duši to pravé. A především dle mého soudu nejlepší seriálová hudba vůbec - vždycky mě chytí za srdce. Morricone prostě JE génius. Vytknul bych jen ( dle mě ) trochu odbytej konec, kdy návrat domů do Benátek je prakticky vynechanej... A to DVD by si zasloužilo remastrovat barvu i zvuk - ovšem je pravda, že dabing ČST je prvotřídní. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvostný seriál, na ktorý sa už trochu pozabudlo, čo je veľká škoda, pretože sa výpravnosťou a celkovou kvalitou spracovania minimálne vyrovná "konkurenčnému" a omnoho slávnejšiemu Šogunovi. Davové scény a množstvo kostýmov a pompéznych dekorácií mu môže ticho závidieť ktorýkoľvek novodobý historický veľkofilm. Na DVD vyšiel síce v tragickej obrazovej kvalite a bez pôvodnej zvukovej stopy, ale aspoň má pôvodný hviezdne obsadený český dabing z 80. rokov. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dobrodružných seriálů všech dob a zároveň úchvatný životopis legendárního cestovatele. Výpravná velkoprudkce s monumentální výpravou, fenomenálními herci (Nimoy, F. Murray Abraham a mnoho, mnoho dalších), fantastický hudební motiv Ennia Morriconeho a skutečně nádherný a působivý zážitek. Nádherné dílo. 80%. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba. Celkem dobře napsané i zahrané ale... Proč když už se dílo dobře daří tak ho musí zkazit výběrem hlavní postavy. Ken Marshall hrající Marca Pola je doslova na pěst. Je to takový hodný, nejistý, citlivý a humání klučina zkrátka ideální hrdina multi kulty společnosti, ale zasazené do dobových reálií je to krajně nepřesvědčivé. Když ho ale člověk vezme na milost tak má šanci užít si podařený seriál s vyjímečnou atmosférou dodanou Morriconeho hudbou. A pro mne dalším bonusem byl Leonard Nimoy jako Achmet. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Už jako malé děcko jsem si tenhle seriál zamiloval. Vždycky mě dokáže uhranout na neskutečná atmosféra dálek, moří a vzdálených civilizací, vzbuzující touhu někam vycestovat. Bohatá výprava a malebná kamera se naprosto vymikají seriálovým standartům a hudba mistra Moricconeho je magická (po TNZ jeho nejsilnější skladba). Seriál plný děje, seznamování diváka s životem a obyčeji dalekých kultur a nepřeberného množství silných scén (obzvlášt jeho vrchol). Něco takovéhleho se dnes už netočí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama