Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hudba Ennia Morriconeho mě stále uchvacuje a pořád objevuji něco nového. Morricone je Mistr ve svém oboru. Málokdo se mu dokáže vyrovnat. Hereckému obsazení a výpravě nemám co vytknout. Český dabing se také povedl.Seriál ve mě probudil lásku k cestopisům a vlastně k historii vůbec. Vzhledem k to mu, že legendární seriál opět vychází, tak jsem po něm skočila jako krvežíznivá šelma. Potřebovala jsem si totiž spravit chuť po tom, co nám před nedávnem předhodila TV Nova. Nebudu se tady rozepisovat o životě Marca Pola, protože bych odvyprávěla seriál a zabloudila bych do historie. Pokud chcete, kupte si dvd. Sami se pak můžete přesvědčit o nesporných kvalitách seriálu. Mám na mysli jeho zpracování a výpravnost. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvostný seriál, na ktorý sa už trochu pozabudlo, čo je veľká škoda, pretože sa výpravnosťou a celkovou kvalitou spracovania minimálne vyrovná "konkurenčnému" a omnoho slávnejšiemu Šogunovi. Davové scény a množstvo kostýmov a pompéznych dekorácií mu môže ticho závidieť ktorýkoľvek novodobý historický veľkofilm. Na DVD vyšiel síce v tragickej obrazovej kvalite a bez pôvodnej zvukovej stopy, ale aspoň má pôvodný hviezdne obsadený český dabing z 80. rokov. ()

Reklama

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Velkolepá výprava, výborné herecké výkony a obsazení, bohužel v některých scénách značně zdlouhavé, facelift z rukou střihače by neuškodil. Seriál jsem viděl po mnoha letech v originálním znění (cca před dvěma lety), ale původní český dabing je špička, naštěstí nedošlo k vytvoření nového dabingu (pochvala distributorovi). Abych nezapomněl, fenomenální soundtrack od Ennia Morriconeho. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sice čtyřicet let staré, ale asi nejpřesvědčivější zpracování cestovatelských dobrodružství Marca Pola. Osm dílů nemůže sice pokrýt ani zlomek Polovi knihy Milion, ale na druhou stranu to je na seriál osmdesátých let velmi výpravné a dokonce s hudbou od Morriconeho. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám rád kostýmní velkoprodukce a tohle je produkt přesně podle mého gusta. Monumentální, výpravné, na penězích se nešetřilo. Navíc dějově zajímavé a s výbornými herci (hlavně mě potěšil F.Murray Abraham, který mimo Saliera v Amadeovi moc výrazných rolí neměl). Krásný hudební motiv, který mi navždy zůstane v hlavě. Tady prostě není co řešit a nejvyšší hodnocení je tu zcela na místě. Všem doporučuji. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama