Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výzkumná skupina najde na jedné planetě velká ložiska naquadahu. Během průzkumu povrchu planety něco odtáhne člena skupiny pryč. Na pomoc je výzkumné skupině vyslána SG-1. Podle toho, co na planetě výzkumníci našli, Daniel odhalí, že ti vetřelci jsou Unasové. Daniel se s nimi chce spojit a uzavřít obchod. To však plukovník Edwards odmítá. Podle něho by ta monstra (Unasy) měli na potkání střílet. K zlepšení situace se Daniel rozhodne pozvat Chaku (Unase, kterého kdysi potkal). Spolu by mohli zjistit, co Unasové chtějí. (Varan)

(více)

Recenze (9)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jackson opäť medzi svojimi kamarátmi Unasmi. Robí si vlastný antropologický výskum a ostatní tak musia ísť stranou. Pobavili poznámky na Jacksonov charakter: "Veď vieš aký si?" ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E06S05E07 ⤶ Dozvídáme se, že po událostech z epizody Domácí zvířata došlo k úspěšné vzpouře Unasů a poté Chaka s lidmi dojednal příměří. Teď ho Daniel přivedl na jinou planetu Unasů, kde lidé potřebují vytěžit 53 tisíc tun naquadahu. Problémem je, že jde o posvátné území dolu, kde byli zotročováni. A druhým problémem je přítomnost spousty zelených mozků. Navíc je Unasů tolik, že by nebylo možné je porazit. Dojde k několika útokům a mrtvým na obou stranách, takže Daniel to bude mít složité, když se to snaží diplomaticky urovnat. Původní název epizody přímo odkazuje ke stejnojmennému filmu z 80. let, který byl předlohou pro epizodu, kde se poprvé Daniel potkal s Chakou. ⤷ E08 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidé potřebují naquadah, unasové potřebují, aby jim nikdo nelezl na posvátná místa. Začalo to špatně, agresí z obou stran. Následný pokus o diplomacii s prostředníkem je nejen značným úspěchem v urovnání vztahů, ale také velmi napínavým a zajímavým základem epizody. Ale pak opět dojde k nedorozumění a vše se málem podělá. Super díl. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama