Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech, kdy dávají Mr. Beana rok co rok průběžně na všech televizních stanicích je dost možné, že se zvedne jistá vlna nevole a zlý jazykové budou tvrdit, že Mr. Beana už mají plné zuby. Když si ale vzpomenu, jak tenkrát poprvé všechny ty gagy fungovaly a ještě dodnes ve velké míře fungují, nebo jak prostřednictvím malé grotesky nám tvůrci ukazovali obyčejný život v Anglii let devadesátých a výš, jak se posmívají maloměšťáctví, lidské malosti, neumětelství či krátkozrakosti v jednání, uznávám, že je to pořád nepřekonaný kus poctivého umění humoru, kus poctivé grotesky. Některé jsou opravdu chytře vymyšlené a plné neuvěřitelných nápadů, jiné zcela účelové, předvídatelné. Někdy se i nápady opakují. Postava samotného Beana může pro své místy trochu trapné grimasy časem iritovat, ale stejně si k němu divák najde cestu. Ta postava není černobílá. Je stále co objevovat. A o čem jiném je groteska Mr. Bean, než o postavě. Divadlo One Man Show Rowana Atkinsona, které jde ruku v ruce s těmito televizními groteskami, je stejně skvělá porce humoru, která rovněž stojí alespoň za jedno zhlédnutí. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Totální >mašíbl< za všechny vindry a zlámaný grešle... :oD))) . . . Fazula ve vlastní šťávě. Pokaždé v (h)růném nálevu, sebestředně nechutná, těžce stravitelná! Prostě ryze britsky pikantní, výživné, nakažlivé. Tenhle bob(ek) vám zaručeně zaskočí v krku! V tomto případku ovšem nebušit do zad, nýbrž do hlavy... ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Asi jediný seriál jehož každý díl jsem viděla nejméně 5x a přesto mě neomrzel a troufám si tvrdit, že ani neomrzí. Ani filmová ztvárnění Mr. Beana nejsou žádným zklamáním, jak tomu u mnoha jiných filmů a seriálů bývá. Nesmrtelný skoro němý humor Rowana Atkinsona nemá obdoby, má pokaždé své kouzlo a dokáže mě rozesmát i v mé občasné né moc příznivé náladě. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není pochyb, že Mr. Bean je a stále bude vrcholem komedie. Jsem velice zlomyslný člověk, tudíž mi humor nekorektně si utahující z mnohých vážných situací sedne jak krocan na hlavu. A to i přesto, že je typicky britský. S odstupem času si samozřejmě uvědomuju, že charakter Beana je vystavěn na absolutní nesoudnosti, extrémním narcismu a svým způsobem i autismu. Každý díl pojednává o nějaké nešťastné situaci. Ale to je to, co dělá všechny skeče tak dobré a ikonické! A dochází v nich i k zadostiučinění, takže není to tak, že by špatný úmysl i čin byl nutně brán jako něco pozitivního a chvályhodného. 14 epizod dojmem působí jako 100, až je to k neuvěření. Výjimečně souhlasím s hodnocením a ani s tím svým nešetřím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson je vo svojej životnej úlohe taký blb a sebec, až je sympatický. Scenáre jednotlivých epizód seriálu sú tak prvoplánovo vtipné, že sú až geniálne. To sa stáva, ak takýto na prvý pohľad jednoduchý humor píše inteligentný scenárista. Anglický suchý humor nie je moja šálka kávy, ale Mr. Bean ho dotiahol do takej absurdity, že je geniálny. Teda prevažne. Nájdu sa aj slabšie scénky. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Premiéru této epizody sledovalo 18 500 000 diváků. (don corleone)
  • Postavička Beana (Rowan Atkinson) sa dodnes objavuje tiež v reklamných spotoch. Propagovala mnohé výrobky počnúc automobilkou Nissan, Fujifilm, či sladkosti Snickers, M&Ms až po supermarket Rema 1000 v Nórsku. (WalterIK7)
  • Když si Bean (Rowan Atkinson) obléká bílou košili, má na sobě pyžamové kalhoty. V následujícím záběru zezadu má na nohou již své typické hnědé kalhoty. V dalším záběru má ale opět pyžamové kalhoty. (SONY_)

Reklama

Reklama