Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predom sa ospravedlňujem všetkým priaznivcom, fanúšikom a obdivovateľom britského komika Rowana Atkinsona, ktorý vybudoval svoju kariéru na postave pána Beana. Iste nebudú s týmto mojim komentárom súhlasiť, no nechcem tu tiež vypisovať žiadne pokrytecké, populistické dristy. Radšej úprimne napíšem, tak ako to cítim. Uznávam, že Atkinsonov herecký prejav a humor je originálny, ale na druhej strane musím hneď podotknúť, že mne je úplne cudzí. Vôbec sa mi to jeho trapné pobehovanie, priblblé grimasy, zakomplexované správanie a ani samotné zápletky jednotlivých epizód nepáčia. "Mr.Bean" na mňa pôsobí ako nemý, mentálne zaostalý podivín s nejakou skrytou sexuálnou úchylkou. Nemám ho rád. * ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mr.Bean jezdí v Austin Rover Mini což je malý osobní britský automobil,  který projektoval britský konstruktér řeckého původu Alec Issigonis a jeho design navrhl Leonard Lord. Toto vozidlo bylo na trh uvedeno v roce 1959. Na začátku 60. let 20. století se stalo jedním z nejoblíbenějších evropských vozů.Bylo jich prodáno 5.400 000.A bylo dvakrát inovováno, 2001 a 2007.obsah vozu podle typu 970-1275 ccm, rychlost 140-156 km/h a spotřeba cca 10 litrů. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál, kde není pořeba slov. Mr. Bean alias Rowan Atkinson je exot a nemehlo. A jako každý nemehlo předvádí na jednu stranu velmi trapné, ale zároveň i komické scénky. Pro mě osobně jde o klasiku i o jakýsi pohled do života v Británii. Říká se, že Britové jsou konzervativní a nemají smysl pro humor, potom však Rowan Atkinson zachaňuje pověst celé Británie ;-) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech, kdy dávají Mr. Beana rok co rok průběžně na všech televizních stanicích je dost možné, že se zvedne jistá vlna nevole a zlý jazykové budou tvrdit, že Mr. Beana už mají plné zuby. Když si ale vzpomenu, jak tenkrát poprvé všechny ty gagy fungovaly a ještě dodnes ve velké míře fungují, nebo jak prostřednictvím malé grotesky nám tvůrci ukazovali obyčejný život v Anglii let devadesátých a výš, jak se posmívají maloměšťáctví, lidské malosti, neumětelství či krátkozrakosti v jednání, uznávám, že je to pořád nepřekonaný kus poctivého umění humoru, kus poctivé grotesky. Některé jsou opravdu chytře vymyšlené a plné neuvěřitelných nápadů, jiné zcela účelové, předvídatelné. Někdy se i nápady opakují. Postava samotného Beana může pro své místy trochu trapné grimasy časem iritovat, ale stejně si k němu divák najde cestu. Ta postava není černobílá. Je stále co objevovat. A o čem jiném je groteska Mr. Bean, než o postavě. Divadlo One Man Show Rowana Atkinsona, které jde ruku v ruce s těmito televizními groteskami, je stejně skvělá porce humoru, která rovněž stojí alespoň za jedno zhlédnutí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto by nepoznal túto masku? Aj keď dnes už mnohí neocenia tohto vynaliezavého porušovača ľudských práv, ale istého času (tak asi 15-20 rokov dozadu) tu spôsobil malú revolúciu. Niektoré scénky sú vydarené viac, iné menej, ale ak už sa na niektorú chytím, idem do kolien. Vždy ma pobaví, napr. návšteva kina. Niekedy neviem, či je vtipnejší Bean alebo reakcie jeho obetí. Každopádne, neuveriteľný maskot. 90%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Scéna na koupališti se natáčela ve městě Hayes. (SONY_)
  • Aj keď sa Rowan Atkinson (Mr. Bean) v roku 2007 rozhodol, že už ďalší „Bean" nebude, v roku 2015 vznikol krátky skeč s názvom Pohreb na počesť 25. výročia jeho vzniku. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama