Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Je úžasné jak (skoro) němý seriál dokáže pobavit. Mě osobně se komediální výrazy Rowana Atkinsona v podání Mr. Beana velice líbí. Samozřejmě jsou i lidi, kteří Mr. Beana nesnáší z důvodu takového, že Atkinson ze sebe dělá doslova blbce, ale upřímně takové lidi nechápu, protože takové obličeje, které dokáže Mr. Bean by snad nikdo jiný nedokázal. Zřejmě nejlepší seriálový klenot z Velké Británie. PS: BEAUTIFUL THEME SONG. ______________________ | 1) Mr. Bean(85%), 2) Návrat pana Beana(85%), 3) Prokletí pana Beana(85%), 4) Pan Bean jde do města(85%), 5) Trable pana Beana(85%) 6) Pan Bean znovu jede(85%), 7) Veselé Vánoce, pane Beane(90%), 8) Pan Bean v pokoji číslo 426(85%), 9) Pozor na dítě, pane Beane(85%), 10) Udělej si sám, pane Beane(85%), 11) Zpátky do školy, pane Beane(85%), 12) Odpal, pane Beane(85%), 13) Dobrou noc, pane Beane(85%), 14) Vlasy pana Beana z Londýna(90%) > Průměr: 86% (5*) | ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je coby pan Bean skutečně neuvěřitelný. Dalo by se říci, že jeho show vešla svou "lidovostí" do dějin, protože jeho humor je skutečně určen všem (snad jen ti nejzarytější intelektuálové nad ním ohrnou nos, ale ostatní jej vděčně přijmou za svůj). Mnoho nezapomenutelných scének a gagů. Zcela určitě všem utkví v paměti i Beanův oblíbenec - plyšový medvídek, který si v seriálu také užije své. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z obecně nejznámějších seriálů, na kterém si Rowan Atkinson udělal po světě jméno. Mě to tedy moc netěší - podle mě více exceluje v Blackadderovi. Humor je typicky britský, byť kombinující novější typ němé grotesky, jaký známe z filmů Jacquese Tatiho (Atkinsonem přiznaná inspirace). Plný počet, a to hlavně za to, že tento seriál se dobře sleduje, i když už ony skeče vidíte vícekrát. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si, ako pred jedným Silvestrom riaditeľ Novy s radosťou oznamoval, že zakúpili scénky nového a výborného anglického komika s takým smiešnym menom. Po ich uvedení už nebolo čo riešiť. Bolo jasné, že sa zrodila nová veľká hviezda. Očakávanie premiéry ďalšej zo 14 grotesiek bolo rozvinutím Einsteinovej teórie v tom, že čas sa pri čakaní na Mr. Beana predlžuje. Pre mňa, ako milovníka starých nemých grotesiek, bolo každé stretnutie s Mr. Beanom veľkým sviatkom. Vrátane skečov uvádzaných pod názvom Rowan Atkinson live. Preto som ako ozajstnú katastrofu pociťoval jeho celovečerné filmy. Nuž čo? ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech, kdy dávají Mr. Beana rok co rok průběžně na všech televizních stanicích je dost možné, že se zvedne jistá vlna nevole a zlý jazykové budou tvrdit, že Mr. Beana už mají plné zuby. Když si ale vzpomenu, jak tenkrát poprvé všechny ty gagy fungovaly a ještě dodnes ve velké míře fungují, nebo jak prostřednictvím malé grotesky nám tvůrci ukazovali obyčejný život v Anglii let devadesátých a výš, jak se posmívají maloměšťáctví, lidské malosti, neumětelství či krátkozrakosti v jednání, uznávám, že je to pořád nepřekonaný kus poctivého umění humoru, kus poctivé grotesky. Některé jsou opravdu chytře vymyšlené a plné neuvěřitelných nápadů, jiné zcela účelové, předvídatelné. Někdy se i nápady opakují. Postava samotného Beana může pro své místy trochu trapné grimasy časem iritovat, ale stejně si k němu divák najde cestu. Ta postava není černobílá. Je stále co objevovat. A o čem jiném je groteska Mr. Bean, než o postavě. Divadlo One Man Show Rowana Atkinsona, které jde ruku v ruce s těmito televizními groteskami, je stejně skvělá porce humoru, která rovněž stojí alespoň za jedno zhlédnutí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Z epizody byla vystřižena scéna, jak Mr. Bean (Rowan Atkinson) kupuje krocana. (OJan)
  • Jediná epizoda, ve které má Beanovo auto Mini oranžovou barvu. V ostatních dílech je citronově zelené. (SONY_)

Reklama

Reklama