Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Námět je jako ze sci-fi povídky, kterou do prvních pulpových časopisů zasílali průkopníci žánru. Jednoduchý nápad, rozvedený ne do absurdna, nebo efektní akčňůvky, ale do logických důsledků. Ten nápad je ale současně slabina, protože dělá z postav dost naivní trumpety. Průměrně inteligentní člověk by se totiž do takové situace nedostal. Pokud ale k tomu lehce naivnímu začátku přistoupíte s nadhledem, začne se vám před očima formovat drama s přesahem filozofickým, příchutí mysteriozní až scifithrillerovou a závěrem mrazivým. Střet s neznámem, totiž nezřídka bolí a poučení, kterého se čtenáři, či divákovi dostane, může působit dost tvrdě. Na tom stojí mnohé vynikající sci-fi povídky konce šedesátých let. A tohle já, jako milovník žánru a bývalý knihožrout velmi oceňuji. Herci fajn, look taky v pohodě, stopáž by možná snesla menší zastřižení, ale nic dramatického. Aby to bylo perfektní, chybí snad jen lépe vybudovaná atmosféra, pozvolnější konec a možná i zajímavější hudba. Malé, až komorní sci-fi s hrstkou slušných herců a dobrým nápadem=spokojenost. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další snímek v řadě o strašidelném domě, do kterého se dle zavedené šablony přistěhuje mladý manželský pár. Tentokrát je tam nalezena místnost, mající nadpřirozenou zvláštnost, že danému jednotlivci do ní vstoupíc plní toužebné přání. Svým způsobem obyčejná surrealistická zábavná forma oplývající přirozenou lidskou chamtivost v závislosti na tom, jak se k ní přistupuje. Koncepce příběhu však není nijak děsivá a myšlenkově převratná. Největší síla celého příběhu je značná předvídavost, což hatí veškerou zvědavost následujícího vývoje děje. Vizuální stránka však není špatná, ba dokonce místy vytváří dojem komiksovosti. Snímek je však také nemile záludný. Počáteční značná jednoduchost se každou další minutou neustále zesložiťuje, až se to nakonec dostane do míst, kde divák, nepřemýšlející nad veškerými aspekty daných událostí, neví co, kde, jak a vlastně proč. Je v tom zkrátka určitý chaos, takže je potřeba to skutečně pevně sledovat, jinak je divák naprosto ztracen. Napětí se zde bude hledat marně. Spíše se divákům vnucuje temná vizuální myšlenková etuda v daných spektrech přirozené touhy jednotlivců. Tento film je prostě tak jednoduchý, až je složitý. Divák, který vše správně uchopí za pačesy má vyhráno. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Moc hezká "pohádka" o pokoji, který plní všechna přání. Výborný, neotřelý nápad, který graduje když si Kate přeje to po čem touží a přirozenou cestou se jí to nedaří splnit. Opravdu jsem byl zvědav, jak z té pasti tvůrci vybruslí. Myslím, že to vymysleli výborně jen je třeba dávat velký pozor, protože závěr je hezky zamotaný. No a závěrečná scéna nemá chybu. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Prach si a v prach sa obratis. Naco su ti statky dneska, ked buduj sam vecny svet buducna? Zhmotnenie vasich tajnych predstav nemusi byt na osoh, preto treba zit s tym co mas. Apropo bohaty nie je ten co ma najviac ale ten, co mu chyba najmenej. Brilantne minimalisticka filmarcina europskeho stylu. Konecne thrillerove predstavy izby ako maju byt. Ziadny skriekajuci studenti. Dakujem, izbu neprosim, prespim vonku. ( videne 02.02.2020, Bdrip) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dům s tajemným pokojem, co splní každé přání, se nakonec logicky stane pro mladý pár prokletím. Faustovské téma je jasné - nic není zadarmo a za všechno se platí. Líbil se mi nápad, jak vše domem vytvořené musí zůstat uvnitř. Ale jak už to bývá, každé pravidlo má nějakou tu výjimku. Tahle se ovšem Mattovi s Kate moc líbit nebude! Závěr se proměnil v jednu velikou zábavnou naháněčku, ale čtvrtou hvězdu dávám za samotný konec, byť ta světla ani blikat nemusela, jelikož ho snad pochopil každý. Vizuálně u hudebně příjemné, herecky solidní. Nejde o nějaké prvoplánové strašení, spíše o tísnivou atmosféru a tušení něčeho zlého. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)
  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)
  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)

Reklama

Reklama