Reklama

Reklama

Seance za deštivého odpoledne

  • Velká Británie Seance on a Wet Afternoon
Trailer

Obsahy(1)

Stárnoucí Myra a Billy Savageovi žijí poklidným manželským životem, ke štěstí jim, a především stále intenzivněji Myře, chybí jen jejich mrtvorozený syn Arthur. Dominantní Myra přemluví svého oddaného manžela k uskutečnění dobře promyšleného zločinu. Přímo ze školy unesou malou Amandu, dceru zámožného Charlese Claytona, drží ji ve svém domě a požadují za ní výkupné 25 tisíc britských liber. Precizní provedení únosu i následné předání peněz vylučuje prozrazení, Myra pořádající ve svém domě pravidelné, otevřené, duchařské seance se však rozhodne vyzkoušet své schopnosti na Amandině zoufalé matce. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nečekaně skvělý kousek. Název a plakát trochu matou; místo staroanglické duchařiny film nabízí realistické kriminální drama. Starší manželé Savageovi, poněkud izolovaní od reálného světa, vymyslí dokonalý plán. "Půjčí si" dcerku bohatých rodičů, aby jim paní Savageová - profesionální médium - mohla po kapkách předávat indicie k jejímu nalezení a spolu s výkupným získala renomé zázračné psychotroničky. Jenže plán se od prvních chvil hroutí okolnostmi, na které únosci nepomysleli... Film vznikal za polních podmínek a s nekompletním rozpočtem. To si vyžádalo třeba natočení některých rušnějších scén skrytou kamerou za běžného pouličního provozu. I to filmu nakonec prospívá a má podíl na jeho autenticitě. Musím souhlasit s dopitakem, že Američanka Kim Stanley roli spiritistky hraje poněkud divadelně, ale koneckonců, její postava je tak trochu blázen. Richard Attenborough je ovšem maximálně uvěřitelný v roli hroutícího se oddaného manžela. Škoda, že film v závěru celou věc trochu překombinuje a na některých místech se IMHO zbytečně pokouší vnuknout publiku myšlenku "mohl by to být i horror". 80% ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní britské drama/krimi s výbornými hereckými výkony, obzvlášť představitelky hlavní ženské role, Kim Stanley. Příběh je ve zkratce o manželském páru ve středním věku, který unese holčičku movitým rodičům a zdá se, že tím sledují pouze finanční zisk, ale jen o tom to samozřejmě není. To, že je film černobílý hodně přidá na atmosféře a napětí, a i když jsem nebyl stoprocentně nadšen, zaokrouhlím dnes nahoru. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jak píše pepua. Herecky na úrovni, i když já bych vyzvihl především pana producenta Attenborougha v roli manžela, jenžto mi hysterický projev jeho filmové ženy Kim Stanley lezl na nervy. Váhal jsem rovněž mezi čtyřmi a pěti, pro "hovořily" některé detailní záběry (především geniální zakončení na kaluži) kamery a cítitelná povedeně zachycená atmosféra po dešti (přestože ve filmu prší jen na začátku), proti přeci jen zbytečně natažená stopáž. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film nielen o unose, ale je tu aj kopa kvalitnych hereckych vykonov, vybornych dialogov. Tempo je slusne, nuda nehrozi, autentickost z filmu len sala. 94 % ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama