Reklama

Reklama

Letní hokej

  • angličtina Off Sides (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V létě 2017 se mladí hokejisté z východočeského Náchoda vypravili do dalekého Maroka, kde je čekal rozhodně nejzábavnější tréninkový kemp jejich dosavadní kariéry. Nepřijeli sem totiž jenom hrát hokej, ale hlavně se zblízka seznámit s místními lidmi a jejich způsobem života. O několik měsíců později zase hokejisté z marockého Salé zamířili do České republiky, aby tu v obrácené podobě zažili to samé. Výsledkem je živý dialog dvou rozdílných kultur, plný různých malých překvapení a osvobozujícího humoru. Naučili se Češi v Maroku smlouvat? Potvrdili tu pověst hokejové velmoci? Sehnali Maročané v Čechách maso halal? Pochopili tu, co je to ofsajd? (Pilot Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak jsem tak čekal, tenhle dokument ani není moc o hokeji, spíš je to taková kulturní srážka světů, zesílená faktem, že jde převážně o puberťáky. Obzvlášť debaty hlavního protagonisty Maliny přes tlumočníka s jedním z Maročanů jsou teda síla. Až časem jsem tedy docenil úvodní záběry z nového kombajnu, které to celé uvedly do souvislostí. Ale kupodivu to vypadá, že se děti před kamerou nijak nepředváděly, a chovaly se jako „normálně“. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Jako zajímavost pro Náchoďáka to ušlo. Ta konfrontace islámu s českým vepřohumorem byla úsměvná. Škoda těch protagonistů. Udělali by lépe, soustředit se na Artura. Malina a jeho rodina mi přišli jako strašní burani a Hosták je nejnudnější člověk českého hokeje. Nejzásadnější sdělení nakonec bylo, že když chceš někoho zabít, tak mu to nebudeš říkat. (wtf) ()

Reklama

Dharmma 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd za ten konec. Celý film byl poněkud zábavný, i když některé momenty mohli být pro účinkující poněkud strašidelné. Krásná ukázka čechátsví, ale ten konec mě opravdu zarazil. Děti, které jsou talentované na sport, studium či cokoliv by měli mít nějaký normální azyl. A nebo se jedná pouze o cíl tím koncem zaskočit diváka? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film by svou uvolněností hodil třeba k promítání v nízkoprahu, nebo obecně na školách dětem. Naštěstí se z toho nevyvinula agitka o sbližování odlišných kultur a je zde silácké předvádění s generačním slovníkem a mnoho zábavných detailů "Hele řekni mu, jak ví, že prase smrdí, když ho nikdy nejedl", nebo trenér islám charakterizuje slovy „Pětkrát denně volají k modlitbě, tak si dejte špunty do uší“. Při návštěvě v opačném gardu už motivy trochu unavují. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Porovnání českých předsudků s marockými jakož i mentality obou národů je zajímavé. 1) Mluví se o náboženských postojích, jídle i každodenním chování._____ 2) Zajímavý nápad je postavit před kameru ne dospělé, ale teenagery, kteří svou bezprostředností vypovídají o stavu myšlení daleko víc než dospělí. Bohužel však kvalita dokumentu je nevysoká a tvůrci rozhodně nevyužili ani poloviny příležitostí, které se jim očividně nabízely. Snaha o to podřídit snímek záměru autorů je příliš patrná a snižuje tak výpovědní hodnotu celého filmu (je-li vůbec jaká)._____ 3) Nechápu, jak může obézní kluk hrát hokej, byť jen někde v Náchodě._____ 4) Rozhovory chvílemi připomínaly pokec s chovanci zvláštní školy (také díky jazykovému analfabetismu českých kluků). Do you like pigs?, ptá se český provokatér. Yes, very nice, odpová zdvořilý Maročan. Jemu pak říká druhý Arab: Nelži mu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama