Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hokej vyžaduje už od útlého věku velké nasazení, ba dokonce oběti. Třináctiletí hráči žákovského hokejového mužstva, které vede zkušený a vnímavý trenér, se potýkají s nejrůznějšími problémy svého věku, prvními láskami i sníženou sebedůvěrou, kázeňskými potížemi, ale nakonec všechny pohltí vědomí odpovědnosti. Film se dotýká odvrácené strany náročného sportu, avšak počíná si často dětinsky a zjednodušuje složité motivace dospívajících kluků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Při srovnání s letitějším Brankářem působí hokejisti jako malí nekňubové. Jsou sice už starší, ale v šedi normalizačního řešení, které zdobí jen tu a tam etudka s Hankou Maciuchovou nebo Láďou Mrkvičkou to snad ani nestojí za to. "To byl faul! Viděla jste to?!" ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Vkusný film pro dospívající. Vidíme různé potíže mladých kluků, kteří hrají hokej. Mladí hoši začínají takříkajíc "žít". Začíná se v nich vzbuzovat "živá" krev. V dnešní době děti v jejich věku prožívají úplně jiný život. Hlavně tedy díky internetovému světu. Škoda, že je tento snímek "zapomenutý" někde v televizním archívu. ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Malý velký hokejista byl nejspíš jedním z prvních filmů, které jsem jako dítě viděla v kině. Už jsem nepočítala s tím, že svou matnou vzpomínku z dětství ještě jednou oživím. Leč film se mi podařilo sehnat a ani s odstupem několika let mě nezklamal. Klasický dětský normalizační film s malým výchovným poselstvím. Pro mě především nostalgie jako hrom. Natočeno ve spolupráci s hokejovým klubem TJ Gottwaldov!!! :-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je tu jedna taková docela vtíravá písnička, kterou si zpívají malí hokejisti, když jsem film viděla prvně, tak jsem ji nemohla hodně dlouho dostat z hlavy. Stalo se mi opět to samé. Ona je pěkně nakažlivá. Já jsem ty malé kluky vždycky litovala. Vstávání v tak nekřesťanskou hodinu jsem ji opravdu nezáviděla. Každý sport má něco do sebe, ale hokej to je řehole a dřina do úmoru. Trenér byl správný chlap. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tehdy ještě Gottwaldovské filmové ateliéry, dali možnost vzniknout tomuto sportovnímu filmu z hokejového prostředí. Jako nacti letý kluk, jsem na něj koukal s velikým nadšením, je to totiž jedna z mála příležitostí, kdy měl český vlastně československý kluk, možnost vidět zákulisí dětského hokeje a tu všudypřítomnou dřinu, která ho provázela Celkem hezký rodinný film, na nedělní odpoledne. ()

Zajímavosti (13)

  • Na natáčaní filmu sa zúčastnili aj vtedajšie hokejové kluby TJ Tesla Pardubice, TJ Dopravní stavby Olomouc, TJ Jiskra Staré Město. (Raccoon.city)
  • Do úlohy trinásťročných chlapcov mladých hokejistov boli vyberaní neherci. Z celej republiky si vybrali asi päťtisíc chlapcov, z ktorých si nakoniec vybrali iba pár do filmu. (Raccoon.city)
  • Hokejový zápas, který sledují malí hokejisté v televizi, je zápas Poháru Rudého práva, Československo vs. SSSR ze 14. února 1982 z Prahy, který skončil 3:5. (sator)

Reklama

Reklama