Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný pohled na nejvášnivější fanoušky světa. Připravte se na transport do galaxie, kde se to hemží lovci autogramů, zubaři vrtají v uniformách Federace a zuří debaty o "Trekkies" versus "Trekkers". Denise Crosky ze Star Trek: Nová generace uvádí často velmi legrační dokument o startrekovském "fan-oménu". Film zpovídá stovky oddaných fanoušků a takové herce ze Star Treku(TM) jako jsou Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, Walter Koenig, Kate Mulgrew a Brent Spiner a vytváří zábavný a roztomilý portrét přelomového seriálu, který se dotkl životů lidí na celém světě. (Magic Box)

(více)

Recenze (11)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokument zajímavý ne svým provedením a technickou kvalitou, ale odvahou ukázat trekkies bez obalu. Mě ovšem přijde, že režisér nebyl fanoušek treku, protože celý dokument vysloveně působí jako přehlídka nejpoblázněnějších trekkies ve Spojených státech a jen pomáhá dalšímu smýšlení proti těmto fanouškům. Přesto jsou většinou příběhy nebo už jen obleky samotných lidí neskutečně "wow" ve všech významech toho slova. Trek ordinace, trek rodinka, pomatený klingon kupující cokoliv z treku za šílené peníze.... mladý fanoušek se stovkami nerozbalených postaviček treku za kterými jsou nerozbalené postavičky ze Star Wars.... :)). Kdo tohle vidí a nedokáže mít trochu nadhled na výběrem toho největších exotů historie, musí si o Star treku myslet to nejhorší. Přitom ten jen tu pro inspiraci lidí a jak jeden z fanoušků říká ve snímku, bylo by skvělé, kdyby se všichni chovali jako ve Star treku, takový svět by byl lepší ... ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Star Trek je celosvetový fenomén. Žiadny iný seriál, či film nemá takú fanúšikovskú základňu, ako práve on. A to by ste neverili, čo sú ľudia schopní spraviť, aby sa aspoň trošku priblížili svojej modle. Začína to pri chodení na všetky Trekovské zrazy, pokračuje cez nosenie uniformy bežne počas dňa, zbieraním rôzneho "merchandisu", a končí pri zmene mien na mená svojich hrdinov, plastických operáciách a maniakálnemu posadnutiu všetkým, čo i len vzdialene pripomína seriál. Tento dokument mapuje všetko podstatné, nenecháva si ujsť tie najbizarnejšie, i najdojímavejšie momenty a zábavnou formou informuje o celom kulte. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Naprostá povinnost pro fandy Star Treku a nesmírně poučné pro ostatní. Star Trek je jedním z největších popkulturních fenoménů naší doby a tenhle dokument zachycuje šílenství, které kolem něj panuje. Kdo je ještě normální a kdo už blázen? ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Star Trek mám rád. Jeho myšlenka je nádherná. Nejsem si jistý, jestli právě ona převlékne lidi do kostýmů každý den nebo donutí kupovat zachodová prkýnka s logem ST. Těch podivínů je tu moc a moc. Dokud se mě ale nebude snažit někdo asimilovat při cestě na vlak, tak mi je do toho prd. Koníček je koníček. Lidi se aspoň schází a netrčí v pokoji u počítače při pětiminutové aktualizaci sociálních sítí. Každotýdení opíjení, vyprdnutí se na učení apod. se také asi nedá považovat za uplně normální chování. Navíc dokument se zaměřuje hlavně na ty "vyvrhele" fanouškovské komunity, kteří by se dali klidně přirovnat ke štamgastům v komunitě alkoholické. Celkově pěkný a zábavný pohled na fanoušky Star Treku. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto s nadhledem natočeného dokumentu, přibližujícího nám bizarní svět Trekkies, jsem si mohl oddechnout, že nejsem zase takový šílenec. No, nebudu vypisovat jednotlivé poznatky, snad jen můžu zmínit, že někteří považují za naprosto normální nosit uniformu hvězdné flotily každý den, i do práce. A to je špička ledovce. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Ano, i nekteri dospeli si chteji hrat, at uz se to "vetsine" libi nebo ne... ale zase na druhou stranu se nic nesmi prehanet ;-) ()

wasillisa 

všechny recenze uživatele

Nesmírný přínos pro můj seznam "co vyzkoušet než si pro mě přijde zubatá s kosou" : opatřit si soupravu ručníku "Hvězdná flotila", nosit do práce komunikátor, odznak hodnosti a trikodér, vést Trekové hovory, pojmenovat svojí kočku Trekkie (btw pro psa jsem už dávno vybrala Lajku... bude to stylové), jet na jazykový tábor klingonštiny a zazpívat si sci-fi folk. A teda nechápu, proč ta zdravotní sestra nechtěla nosit uniformu :/ ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument o zvláštní komunitě, ke které může mít člověk daleko, ale na druhé straně ho spojuje slabost ke stejnému seriálu:-) Opravdu zajímavý dokument... ()

Reklama

Reklama