Reklama

Reklama

Putování s pravěkými zvířaty

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Beasts
Velká Británie, 2001, 2 h 54 min (Minutáž: 29 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

BBC oživuje neobyčejný svět zvířat, která vystřídala dinosaury a dala vzniknout savcům. Podívejte se na fascinující stvoření, která posledních 65 miliónů let po vyhynutí dinosaurů, obývala Zemi. Když dinosauři vyhynuli, chlupatí mamuti nebyli jedinými zvířaty, kteří obývali planetu. V temném lese číhali obrovští masožraví mravenci, na rozlehlých travnatých pláních žili ti největší savci, velcí jako dům. A pak tu byli lovci - krutí ptáci, zvířata s dlouhou čelistí podobná vlkům a silné šavlozubé kočky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Fíma 

všechny recenze uživatele

Pro tuto sérii platí vše, co platí pro sérii o dinosaurech, ale zdá se mi, že je to snad ještě úžasnější. Možná je to tím, že mě hodně zaujalo téma, kdy už se nezabýváme zprofanovanými dinosaury, ale naši savčími příbuznými. Asi to bylo právě tím, že se člověk s každou minutou dozvídal zcela nové informace o tvorech, o kterých před tím ani neslyšel, což se o tyranosaurech říct nedá. Prostě úžasný snímek. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Opäť dokonalý dokumentárny seriál, ktorý je vzhľadom k menej "okukaným" živočíšnym druhom informatívne zaujímavejší než staré známe dinosaury. Škoda, že nemal viac dielov, respektíve dlhšiu stopáž jednotlivých častí, pretože rozhodne sa bolo na čo pozerať. A ani ten čas tomu po vizuálnej stránke príliš neublížil... ()

Reklama

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá když někdo dělá něco co neumí. _______ Příklad : Co je Pozdní Eocen? Kdy byl? Proč savci začali růst? Jak to moře Tepis vypadalo na zeměkouli? 18 metru, to je v porovnání s člověkem asi kolik? Jak vypadá "Tetida", kdyz už je zmíněn její severní břeh? ... ________ Je tu příliš pojmů, spousty z nicha ni nejsou řádně vysvětleny. Nakonec není ani jasné k čemu že ty informace slouží . Sice není od věci se procvičit v třídění informací a být samostatnější, ale zde jsem příliš často říkal "A co jako?". Dokument kde se tomu tolik nestává http://www.csfd.cz/film/232818-born-survivor-bear-grylls-ultimate-survival-man-vs-wild/ . __________ Zajímalo by mě kdy uvidím dokument, kde je jasné kdo jsou hráči (zde dinosauři, krtci, počasí, pleocén ... ) a jakou hru hrají? ______ Jestli píšeš sci-fi nebo kreslíš a potřebuješ nápady tak si to pusť - nezapomeň vypnout zvuk. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Aj keď dávam päťhviezdičkové hodnotenie tak ako u "dinosaurieho" predchodcu, musím podotknúť, že tento seriál sa mi v rámci celej BBCčkárskej paleontologickej série páčil zďaleka najviac. Sám neviem prečo. Možno aj pre ešte väčšiu variabilitu prírodných prostredí a rovnomernejšie pokrytie jednotlivých geologických ér epizódami, než v predchádzajúcom seriáli. Hudba skladateľa Bena Bartletta tu dosiahla plný rozkvet a variabilitu - je rovnako energická a pestrá ako prostredia a živočíchy treťohôr a štvrtohôr, ktoré seriál majstrovsky predstavuje. Tak či onak, doteraz vedie. Obľúbené diely: Nový úsvit, Šabľozubec, Púť mamutov. Zaujímavé komentáre: lisa.ginmi, Tom_Lachtan, sleepy ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

škoda, že pro mnoho lidí co znám, je putování s tuhle zvířenou považováno za parazitování na značce Putování s dinosaury... Blost, říkám já! V mnoha ohledech jsou totiž pravěká zvířata mnohem zajímavější, nejen kvůli tomu, že jejich historie méně známá. A navíc, stejně jako Dinosaury čas ani moc nezahlodal ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Součástí seriálu je také vázaná kniha od Tima Hainese. V České republice titul vydalo nakladatelství Slovart v roce 2001 v počtu jen několik málo kusů, které již byly rozprodány. (Pod)

Reklama

Reklama