Reklama

Reklama

Surrealissimo: The Trial of Salvador Dali

(TV film)
  • Velká Británie Surrealissimo: The Scandalous Success of Salvador Dali
všechny plakáty

Obsahy(1)

Když se parta šílených britských umělců rozhodne natočit dokument o šíleném španělském umělci, nemůže vzniknout nic jiného než změť barev, motivů a dialogů, které jako by ze surrealistických obrazů portrétovaného malíře vypadly, a které také (částečně) opravdu vypráví něco o Salvadorově minulosti. (Morien)

Recenze (5)

NDroo 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, herecké obsazení naprosto skvělé, poměrně surrealistický děj vůbec není na škodu vzhledem k Dalímu, ode mne jasné 4*! ()

Des2 

všechny recenze uživatele

Šílené? To bezpochyby. Když se k tomu nepostavíte jako k dokumentu, ale jako k jednomu z mnoha potrhlých britských seriálů či filmů, můžete být mile překvapeni. Přinejmenším herci stojí za to. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Pojmout Dalího biografii coby výsostně surrealistické dílo se ukázalo být nikoliv chytrým tahem, nýbrž vrcholem bezradnosti. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Výstřední dílko partičky britských komiků v čele s drobným hercem hrajícím s vytřeštěným očima a knírem Dalího, který na začátku vyjde z vody ve skafandru a na konci tam zase stejně sestoupí. Hravé, ale nicotné. ()

Zajímavosti (1)

  • Slovo „surrealisme“, ze sur – což znamená „za“ a réalisme, což znamená „realistické“, vymyslel francouzský básník Guillaume Apollinaire. (sator)

Reklama

Reklama