Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vinnetou, náčelník Apačů, je postřelen bělochy při pokusu o záchranu indiánského chlapce. Raněného jej nachází fotograf Napoleon Charbonneau a spolu s lidem Pajutů a Old Shatterhandem Vinnetua zachraňují. Později Vinnetua přepadne Tashunko Sapa, mladý Komanč, který se mu snaží ukrást koně. Vinnetou se stane jeho učitelem - takovým, jakým pro něho byl Starý Medvěd, jeho více než otec, kterého mu zabili před očima. (mibara)

(více)

Recenze (98)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hrůza. Usínal jsem u tohoto seriálu asi dva měsíce. Začátek má docela solidně našlápnuto, jenomže s příchodem Tašunky se přestane cokoliv dít. Soud na konci je už jenom fraškou. Kdyby tvůrci zkusili do každého dílu nacpat jeden příběh, a jen volně je provázali namísto pokračování o ničem, dalo se z toho něco udělat. I když Olda je děsnej, dabing Fišera, Kopřivy (Sam Hawkins!), Ladislava Mrkvičky a Ferdinanda Krůty je fakt skvělej. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Seriálového Vinnetoua si už moc nepamatuju, ale vím, že to byla děsná nuda a proti filmům skoro parodie - podobně jako třeba seriál á la Terminátor. Kolega Snorlax tady píše, že "být Karl May, tak vstane z mrtvých, umlátí prznitele svého díla a spořádaně se opět vrátí do Radebeulu". To celkem sedí, já bych k tomu jen ještě dodal, že kdyby se v tom Radebeulu objevili opravdoví indiáni a kovbojové, co v té Americe skutečně někdy byli, asi by pár vzduchem chlazených schytal i sám mistr. Ale to nic nemění na tom, že roztahovat klasiku na seriály (pardon: na BLBÉ seriály) se moc nevyplácí... ()

Reklama

wayne99 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsme s kamarádem celý natěšení sledovali první díl seriálu. Což o to, Vinnetou byl pořád +/- stejný, takže OK, ale s napětím jseme tak čekali, až se na plátně (vlastně TV obrazovce) objeví "nový" Old Shatterhand. Až asi v polovině prvního dílu konečně přicválal zarostlý týpek s pivním mozolem, potom otevřel klapačku a znuděně prohlásil: "co to tedy vyvádíte?" Vlastně ni nevím, jestli jsme potom ještě sledovali další díly, seriál sice (i kdby byl sbelepší) nemohl dosáhnout na popularitu filmových zpracování, ale tohle byl vážně tragádie, přes výběr herců, kteří se nažili Bricemu sekundovat, až po většinou nezáživný děj. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Že takřka vše s Pierrem Bricem v roli Vinnetoua je natočené jen na motivy románů K. Maye, je jasné každému čtenáři aspoň trochu zběhlému v díle tohoto autora. Ale natočit seriál, kde má Vinnetou zcela poraženeckou náladu a nechá si od darebáků vše líbit, to opravdu ne. Nebýt této velké závady, dal bych seriálu hvězdy dvě. Některé díly mají totiž atmosféru a jsou poměrně napínavé. Jiné jsou však na pokraji hvězdičky a odpadu. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Náhodou to byla docela prdel. Nemožnej vypatlanej starej Vinnetou, kterej sedí u ohně, zjevně na houbičkách, houpe se dopředu a dozadu a dělá hou-hou-hou-hou hau-hau-hau-hau. K tomu cikán jménem Tašunka, kterej je furt v průseru a Old Shatterhand, kterýho hraje nějakej strejc s plnovousem. Ve Studiu Kamarád jako malej jsem to docela žral, ale jinak je to děs. Jedna hvězdička za titulkovou melodii, která byla opravdu dobrá. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Seriál není natočen podle žádné knihy Karla Maye. S námětem přišel sám Pierre Brice, aby poukázal na skutečné problémy Indiánů na konci 19. století. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Osmdesátičlenný štáb, tvořen převážně z Mexičanů a Francouzů, byl během natáčení v Mexiku ubytován v hotelu Presidente. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama