Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

První letošní film v kině a spokojenost. Ze všech Očist mě přijde tahle zatím nejlepší má to daleký dosah na diváka a stupeň destrukce je vysoký (asi to mělo nejvyšší rozpočet) potěší i vysoký bodycount a přijde mě, že tahle je i nejlépe natočená. 80 procent. P.s. stěžovat si u Očist na logiku je asi taková blbost jako sledovat Medvídka Pú a v komentářích nadávat, že to není reálné jelikož tam ty zvířátka mluví. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Všecky Očisty jsem neviděl, ale tahle je docela sympatická. Hlavně proto, že DeMonaco ze svého původního konceptu, který si nechal napsat cvičenou opicí (nebo ho napsal sám, zatímco mu primát s činelama zuřivě třískal v hlavě), konečně vydojil trochu potenciálu. Motiv agresivní revoluce se za dané konstelace přímo nabízel a přestože jeho provedení není o moc inteligentnější, než samotný námět, poskytuje alespoň nějaký vývoj. Sedlo i začlenění mexicko-americké přistěhovalecké problematiky. Každopádně je smutné, že jádro myšlenky, nesoucí vydatný potenciál pro brutální kritiku zhýralé společnosti, přineslo pět lobotomických thrillerů místo jednoho řádně propečeného antikonzumního stejku. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se tady poprvé ukazuje, jak je ten koncept Očisty úplně pitomý a nesmyslný, což mi vytrvale bránilo skutečně si užít jakýkoli z předchozích dílů. Paradoxně k tomu tedy tvůrci dospěli až poté, co na něm postavili už čtyři celovečerní filmy a televizní seriál, ale neva. V The Forever Purge se rozdovádění američtí vlastenci vyprdnou na sirény oznamující konec Očisty a řádí dál jak utržení ze řetězu. Musí se uznat, při vzpomínce na lednové záběry z washingtonského Kapitolu, že tvůrci se touhle celou sérií docela trefili do nálady Ameriky a Očista jako fenomén tak vlastně přesahuje své jednotlivé dílky, což jsou přinejlepším průměrná béčka. Předchozí epizody mi trochu splývají do jednoho, ale mám dojem, že u tohoto posledního kousku jsem se bavil nadprůměrně. Možná taky proto, že po několikaměsíčním absťáku jsem na Očistu - vůbec poprvé - vyrazil do kina. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Práve zisťujem, že Prvú očistu som nevidel, a to som sa považoval za znalca tejto série, nie že by to bolo dôležité. Očista navždy je na moje prekvapenie príjemne pozerateľný snímok. Hororový žáner je už dávno minulosťou, ak v tejto sérii niekedy vôbec existoval. Ide o rýdzu akciu z ulíc plných anarchie a bláznovstva. Samotná očistná noc nám končí už na začiatku filmu a ešte len vtedy začína to zaujímavé... Nikdy by som si nepomyslel, že Očista ponúkne natoľko sociálno-politický presah, akého sme dostali v tomto snímku. Dobré! Neurazí, nepobúri, okay. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát - osobně jsem čekal podle mnohých uživatelů daleko lepší zážitek než předchozí díly, ale výsledek mi přijde vlastně o kousek horší než předchůdci. První díly stavěly na dobře budovaném napětí, kvalitní herecké sestavě, výborných maskách, hororové atmosféře ulic či obléhaného domu a šokujících pilířích (vůbec téma očisty, byrokrati kupující chudé jako oběti jejich “lovu”, vytuněné auta a bojové vozy v ulicích…). V tomto díle se trochu obměnil koncept, kdy se vraždí po očistě, ale výsledek je vlastně stejný jako předtím, jen s tím rozdílem, že herci zde nejsou známé tváře, a tudíž k nim divák nemůže lépe citově přilnout, masky jsou odfláklé, postavy nezajímavé, dialogy katastrofální a děj nijak výrazný. Stejně tak scénář, kdy se všechny postavy chovají, jak kdyby byla akce a boj jejich denní chleba a znají bojové taktiky nazpaměť, taky úplně nepřidává na věrohodnosti. Ve výsledku jsem se úplně nenudil, ale i přesto, že se jedná o kino návštěvu po dlouhé době, nejsem úplně spokojen a je to taková nemastná, neslaná trojka s přivřenýma očima… ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama