Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterán sovětské armády, maršál Vasilij Čujkov pomohl ruským tvůrcům na počátku 70. let vytvořit rafinovaný špionážní film, který vrací na světlo také hrůzné činy 2. světové války. V době vrcholící studené války se západní mocnosti v čele se Spojenými státy snažily několikrát systematicky napadnout systém civilní obrany Sovětského svazu a otevřít si tak více vrátka k případnému útoku jadernými zbraněmi. Ale Sověti, jak známo, nikdy nespí, a tak byla většina pokusů úspěšně odražena. Nyní ale musí složky KGB čelit nové hrozbě, o to nebezpečnější, že se schovává pod maskou místních lidí. Lidí, kteří za sebou mají hrůznou minulost spojenou s fašistickými zločiny. A boj uvnitř největších mocností světa může naplno začít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nepřátelští západní agenti pronikli do Sovětského Svazu, ale Sověti, jak je známo, nikdy nespí! Pravda po stránce atraktivity nebo akčnosti je tento Ruský pokus o špionážní thriller celkem chabý. Jde tu spíš o vyšetřování a pronásledování, kdy nejrůznější konspirační věci z minulosti vyplývají na povrch. Takže je to hodně ukecaný dramatických scén je minimum a samozřejmě netřeba zdůrazňovat, že agitace tu maká na plnej výkon, ale já dám přesto 3* Třeba proto, že je to zajímavý dobový příspěvek z období studené války, tentokrát pohledem druhé strany. No a co naplat mě ta socialistická propaganda docela baví. Takže tak.50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další ze zbytečných sovětských příspěvků do světové kinematografie. Naprosto zbytečný a neúnosně nudný film pokoušející se tvářit maximálně důležitě. Hned jak film skončil, zapoměl jsem o čem byl. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hrdinný agenti KGB v spravodlivom boji proti proti hnusným, imperialistickým, bezcharakterným, podvratným živlom. Je pozoruhodné vidieť studenú vojnu aj z pohľadu druhej strany než obvyklým americkým, ale na rozdiel od západného Jamesa Bonda je toto hlavne nuda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ani sovětská kinematografie nezahálela a směle točila špionážní filmy. A jak jinak než o boji KGB proti zlotřilým imperialistům. Ale nebylo to jen na toto téma. Lidé mající za sebou hrůznou fašistickou zločinnou minulost jako hrozba režimu známe i z českých, převážně krimi filmů. A právě o tom je tento snímek. Atmosféra však není tak honosná, jak by se mohlo očekávat. Zde je jen bezduché krafání o něčem a o ničem. V polovině příběhu se však lze dočkat jedné jediné akční scény v podobě automobilového stíhání nákladního vozidla zakončenou kratičkou přestřelkou, která na svou dobu nepatří k nejhorším. Škoda, že toho není více. Jenomže to už by se film podobal těm západním a to by tehdejší sovětská politika nepřekousla. A tak snímek může sloužit jen jako ukázka dávné sovětské tvorby. Její nudnost a nezáživnost překračuje veškerá chápání. ()

tomma odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl bych tímto (aspoň) poděkovat společnosti Řitka Video, že mě tak pravidelně a v takovém množství zásobuje stále novými a novými DVD - sice některé z nich mi mechanika nepřečtě a další jsou v tak úděsné kvalitě (i když předem avizované) jako dvacátá kopie véháesky, o filmové hodnotě ani radši nemluvě. No nic, jako podtácky pod skleničky a hrníčky jsou skvělé - u každé návštěvy mají úspěch! Už se těším, jak přijde na návštěvu tatík, naliju mi hrníček skvělého čaje a jako podtácek mu hodím toto DVD. Tatík se napije, načež mu zrak zabloudí na podtácek, vezme jej do ruky, zamžourá na něj a pronese: "STOPA VEDE NA ZÁPAD? Co to proboha sleduješ za bejkárny?" ()

Reklama

Reklama