Reklama

Reklama

Mrtvá sezóna

  • Sovětský svaz Myortvyj sezon (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Je podzim a v městečku Dorgeit začíná mrtvá sezóna. Mrtvá sezóna pro turisty, nikoliv však pro agenta sovětské kontrarozvědky Ladějnikova. Ten se právě vydává po smrtelně nebezpečné stopě, která ho má přivézt až k válečnému zločinci Hassovi. Zrůdný nacistický doktor pracuje i desítky let po válce na svém životním projektu, jehož cílem je vyvinutí chemických prostředků k masové likvidaci lidí. Podaří se agentovi cynické monstrum zastavit, anebo už je na vše příliš pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Terva 

všechny recenze uživatele

Na začátku dvoudílného filmu promluví Sovětský rozvědčík plukovník Rudolf Ivanovič Abel. Chemické a biologické zbraně jsou celosvětovou hrozbou a jejich použití by mohlo vyvolat totální katastrofu. Černobílá špionážní vize, která je svým obsahem stále aktuální. Výroba chemických zbraní je stále velkým nebezpečím. Film je sám o sobě docela nudný, dlouhé dialogy a naprosto " šílený " hudební doprovod mě nutil ke spánku. Co mě dokázalo probudit byla surová a nádherná krajina a krásná stará auta. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Mraziva spionazni povalecna nahanecka valecneho zlocince / vedce vyvijejiciho (za pouziti pokusu na lidech) plyn menici lidskou povahu/podstatu... Bla bla, imho v ramci zanru velmi povedena zalezitost klidneho tempa a bububu atmosfery, rusti bratri tyhle veci proste umi, nutno hodnotit v ranci zanru a bez predsudku... ve filmu je i spetka propagandy, ale v kontextu imho ok, bavilo me vypraveni hlavniho hrdiny behem deje, taky hudba, krasne lokace a nadherny stary autaky... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dvojdílný špionážní sovětský snímek o   hledání válečného zločince Hasse agentem   sovětské kontrarozvědky Ladějnikovem.   Černobílý obraz vytváří větší autenticitu   která je podpořena dobovými záběry. Thriller   v sovětském pojetí neoplývá akčností ani   napětím (byť na konci druhého dílu jedna akce   je), ale přesto se tu určitá ponurá   atmosféra nachází. Příběh je docela   rozvinutý a ukázkou práce tajných služeb   dokáže zaujmout. S ohledem na dobu vzniku   nemůžeme ani polemizovat nad hodnověrností všech   předvedených skutků, ale při jejich   sledování mě ani nenapadlo o tom nějak   uvažovat. Není to vyloženě pecka, ale dle   sovětských kriterií se může hodnotit za   vcelku zdařený počin. ()

Reklama

Reklama