Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se první polovina 60. let a vláda generálního tajemníka Ústředního výboru komunistické strany Sovětského svazu Nikity Sergejeviče Chruščova se rychle chýlí ke konci. V nejvyšších politických kruzích vypuká zuřivý boj o uchvácení moci nad stranou a vládou a tím i nad celou zemí. Na scénu vstupuje jeden z nejsilnějších členů "smečky", který brzy ukáže, jak ostré má zuby - Leonid Iljič Brežněv... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,My jsme Mičurini!"  ---  Říká se, že kdo má moc, má obvykle na mále. V RuSSku tohle myslím platilo dvojnásob v kterékoliv z jeho epoch a zejména v té bolševicko-komunistické. Chruščov byl bestie a těžko lze v tomto filmu s kýmkoliv sympatizovat. Divák se ocitá přímo uprostřed mocenského boje, kdy se zprvu nerozhodný Brežněv ujímá vlády v SSSR. A Brežněva už pamatuji i já. Odpornou ruskou bestii se srostlým obočím, která byla při pohřbu tak vyžraná, že propadla při nesení dnem rakve. V devadesátkách se kupodivu i v RuSSku točily zajímavé filmy, pravdivě referující o časech minulých bez příkras a patosu. Vzniklo jich spousta a mne by docela zajímalo co je s nimi dnes. Zda nejsou někde v trezorech. A co filmy, ale co je se scénáristou Valuckim a režisérem Gostevem... Žijí? Nezmizeli? Nevypadli z oken koupelen ve druhém patře se svázanýma rukama za zády a dvakrát prostřeleným zátylkem nešťastnou náhodou po uklouznutí?  Nebo kácí někde daleko na východě statné smrky? Dávím za 3 štěnice. * * * ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná retrospektíva do chruštovovsko-brežnevovských čias a tiež pre 2-ročné samostatné Rusko nečakane rýchle zdrkadlo do sovietskych čias. Akčný žáner je silne prehnaný, ide skôr o historickú drámu o chystaní akejsi formy prevratu. Herci s poctivými výkonmi jasne triumfujú nad spracovaním - napr. nasadený špionský nákladiak na osobné auto, ktorý luftuje a vybuchuje vo vzduchu pôsobí komične. Scéna full frontal nahoty zasa trochu prekvapila. ()

Reklama

kojot.name 

všechny recenze uživatele

Vskutku je to spíše hraný dokument, postav je tam tolik, že jsem průběžně film zastavoval a procházel Wikipedii, ale má to cosi do sebe. Včetně té starotelevizní barevnosti. Bykov coby Chruščov byl opravdu vynikající. Líbilo se mi to. Jen mi u takových filmů vadí, že předem vím, jak to dopadne, takže ani nemá cenu nikomu fandit ;-) ()

seba 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná adaptace knížky Sergeje Chruščova "Jak politik odchází do důchodu". Akční pasáže (hrdinný rozvědčík a jeho obnažená slečna, přestřelka, potapěči) se tam vůbec nehodily. Politická rošáda se sesazením Chruščova byla zajímavá a dramatická sama o sobě. Hezký byl doslav o koncích účastníků převratu. Na ten jsem se vlasně těšil nejvíc a scénárista mně nezklamal. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Představitel vděčné filmové odrůdy politického thrilleru z nejvyšších bolševických kruhů, tentokrát z doby nástupu Brežněva k moci. Velká převelká škoda, že Igor Gostěv není stejně schopný režisér jako scénárista, protože díky jeho amatérské reži, hudbě a kameře film vypadá jako laciná německá detektivka ze 70. let. Naštěstí jej táhne obstojně vystavěný scénář a především výborně napsaný a ještě lépe zahraný Chruščov. Rozhodně stojí za vidění. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama