Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžko, velmi těžko hodnotitelný film. Na jedné straně výtečná atmosféra (minimálně v první půlce) a excelentní práce kamery, na té druhé opravdu podivný scénář a Reno zatažený do pozadí. Výsledek pak není ani tak detektivkou ve stylu Sedmičky s občasnou akční vsuvkou, jak tomu bylu u jedničky, ale mysteriózní akční thriller, což je změna celkem podstatná a trošičku obtížně stravitelná. Veliká škoda, že tvůrci uvěřili tomu, že Reno utáhne postavu, která se akorát tváří zamyšlěně a ptá se na důkazní materiál, zatímco hlášek má pomálu. Reno má charizma, ale kde nic není... ()

themic 

všechny recenze uživatele

O proti jedničce je to jen slabý odvar. Dvojka Purpurových řek, postrádá více napětí a atmosféru neznáma, které bylo u jedničky na rozdávání. Chybí tu pořádný nápad, který by se dostal a rovnal aspoň hodnotám jedničky, žel tohle se u pokračování často stává. Mé očekávání byla značně vyšší a nenaplnilo se, možná to bylo tak trochu naivní. Je dobré, že i ve dvojce zůstal a hrál Jean Reno, který to krapet povznesl. Zápletka není poutavá, nápad čudný, takže 3*, což je 50% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už úvodní rvačka s drogovým dealerem, za kterou by se mimochodem nemusel stydět žádný špičkový akční film, naznačí, že film má svižné tempo, dobrou kameru i nasvícení a profesionální režii. Co je to všechno platné, když scénář je blboučký, jako kdyby šlo o společnou práci chovanců ústavu pro slabomyslné v nejhorší možné kondici, navíc povzbuzených alkoholem. Vážně se to brát nedá, na druhou stranu, pokud si odmyslím absentující logiku děje, tak při jednotlivých scénách jsem se díky výše uvedené technické dokonalosti slušně bavil. O čem to je, přesně vypovědět neumím, neb jsem Bessona opravdu nepochopil (aspoň doufám), ale na pozdní večer při unavené mysli docela slušná relaxace, která vás nenutí přemýšlet. Navíc se člověk může v některých momentech i nasmát - to když se z německého vysoce postaveného úředníka vyklube šéf neonacistické organizace nebo když naši hrdinové bojují se zakukleným černým mnichem v samoobsluze. Celkový dojem: 35 %. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Zmatené jak Goro před Tokyem a prázdné jako dutý pařez, ale hodně cool. Skvělá kamera, střih, hudba i herci, špatné všechno ostatní. Komu to vadí, ať po mně klidně hodí v lidské kůži vázaným vydáním Zjevení Janova, ale mně se to i přes ten pitomoučký příběh (který ovšem na stranu druhou nebyl nudný ani protivný) díky zmiňovanému atraktivnímu kabátku a celkové dynamice filmu docela líbilo. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednička mě dost bavila, ale od dvojky jsem čekala, že bude mnohem lepší. Ano, je to přeci jenom druhý díl a ty bývají horší, ale že mě to bude docela nudit, jsem opravdu nečekala. Jean Reno se opět objevil ve své typické roli, která mu sluší, snažil se seč mohl, ostatní se mu také snažili zdatně konkurovat, objevil se tu například charizmatický Christopher Lee, ale když vás film nenadchne, nedokáže vtáhnout do děje a přibít do sedačky, je něco špatně a ani herci to nezachrání. Žádné mrazení po zádech, celkem nijaké napětí... Film mě celkově moc nezaujal. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Pamatujete si na číslo 730 730 napsané na tabuli? Objevuje se v několika záběrech a téměř pokaždé vypadá jinak, jakoby bylo napsané i jinou rukou. (necisty)
  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)

Reklama

Reklama