Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžko, velmi těžko hodnotitelný film. Na jedné straně výtečná atmosféra (minimálně v první půlce) a excelentní práce kamery, na té druhé opravdu podivný scénář a Reno zatažený do pozadí. Výsledek pak není ani tak detektivkou ve stylu Sedmičky s občasnou akční vsuvkou, jak tomu bylu u jedničky, ale mysteriózní akční thriller, což je změna celkem podstatná a trošičku obtížně stravitelná. Veliká škoda, že tvůrci uvěřili tomu, že Reno utáhne postavu, která se akorát tváří zamyšlěně a ptá se na důkazní materiál, zatímco hlášek má pomálu. Reno má charizma, ale kde nic není... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jean Reno již není hlavní cíl kamery a jeho osoba není každou vteřinu před kamerou. Kamera je zajímavá, ale osobně mě chyběl takový ten přeled jako byl v jedničce při prvních titulkách (přelet nad lesem). Dost divný a průměrný scénář toto dílko sráží dolů. Akční sekvence v bunkru s kulometem mi přišla zvláštní, hezky natočená, ale nepasující do děje. Jinak hezká atmosféra. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

je tu zaděláno na mysticky ponurý příběh (mniši,biblická znamení), kde hlavním kořením mají být vražedné náboženské rituály. kamera se snaží navodit atmosféru, že konec světa příjde každou chvilku. to je vše, co by mohlo upoutat. standartní výkony protagonistů nás provázejí kriminálkou, jakou v televizi často neuvidíte, ale..... . občasný závan čerstvého scénáristického větříku nepřekročí průměr a strach o hlavní hrdiny nevybočí z vyjetých kolejí, protože J. Reno neprohrává. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky 2 stojí na dvou aspektech. Na Jeanu Renovi a tajemných mniších v kápích bez tváře. Charismatický Francouz opět v postavě se slušivou bundou a zbraní ruce, která stojí na straně zákona, na honbě za nepolapitelnými "Nazguly," kteří svými akrobatickými dovednostmi možná spoustu z Vás kromě obdivu přivedou k myšlence, že v Purpurových řekách je skryto něco velmi mysteriózního:) Nenechte se však mýlit, vysvětlení je mnohem prostší. Pro ty, co chtějí přijít o jakékoliv iluze o téměř nadpřirozených schopnostech mnichů, nechť čtou dále:) SPOILER Za všechno může vojenský amfetamin, který jim dodal nadlidskou sílu hodnou Hollywoodských akčních hrdinů a neschopnost cítit bolest:) To však nevysvětluje, proč jsme jim nemohli pohlédnout do tváře:) KONEC SPOILERU. Stačilo by trochu zapracovat na scénáři a toto pokračování se klidně mohlo kvalitou vyrovnat prvnímu dílu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne vůbec špatné pokračování Purpurových řek, vlastně je to tedy pokračování hodně volné, spojené s "jedničkou" jen postavou komisaře Niemanse. Dá se tomu samozřejmě vyčítat za vlasy brutálně přitažená zápletka, ale to už tak u podobných filmů bývá a jednička nebyla výjimkou. Pokud se ale nehodláte rýpat v logice a reálnosti příběhu, ale "jen" se pobavit pokleslým žánrem, nemělo by vás to zklamat. Jean Reno je pořád stejný bourák a jeho kolega Benoit Magimel se pere minimálně stejně dobře jako Vincent Cassel. K tomu proroctví o sedmi pečetích a sedmi andělech Apokalypsy, zdánlivě nesmrtelní mniši v hábitech, kteří vyvádějí lepší kousky než Jackie Chan a rituálně mordují jednu oběť za druhou, tajemný klášter jednoho prastarého řádu, štolami propojený s tunely Maginotovy linie, ve kterých je ukryto jedno velké mystické tajemství... Ryze béčkový scénář s francouzsky tradičně bohatou výpravou a vkusnou estetikou. Bylo to šik a maňifik. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)
  • Amfetamin, který ve filmu je popsán jako "necítíš bolest, máš obrovskou sílu a jen slepě posloucháš" a poté ho komisař Niemans (Jean Reno) a kapitán Reda (Benoît Magimel) vypijí, aby se dostali ze zatopené Maginotovi linie, je pravděpodobně (S)-metamfetamin, tedy pervitin, s dalším amfetaminem. Tato látka se používala ve 2. světové válce hlavně u posádek tanků a letadel na obou stranách jako povzbuzující prostředek a k potlačení únavy, nikoliv ke zvýšení schopností a bezmyšlenkovitému poslouchání. (Maulincio)
  • Na evropské poměry nákladný snímek (30 milionů euro) vydělal v Itálii během úvodního víkendu (26.-28.3. 2004) 1,5 mil. euro a celkově si z této přímořské krajiny odnesl 4 mil. . (imro)

Reklama

Reklama