Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

honajz 

všechny recenze uživatele

O několik rychlíků lepší než první díl, asi i proto, že scénář psal Luc Besson a ten má pro akci cit. Takhle si představuji solidní mysteriozní thriller - tajemný klášter, podivní mniši, tajuplná oblaka, předzvěst něčeho zlého, záhadná atmosféra, mystika v pozadí případu. Informace se na diváka hrnou docela rychle, někdy až moc zkratkovitě, ale pořád je se čeho chytit a dává to smysl. Christopher Lee jako ten, kdo touží díky tajné relikvii po návratu nacismu, je dobře zvolený, i když žel je na něm věk už znát. Maginotova linie využita skoro do mrtě a náboženské odkazy, alespoň co jsem měl možnost posoudit, seděly a nebyly vytržené z kontextu. Hodně slušná jízda bez větší vaty, a tak tady ani nemám důvod hledat logické kopance. Jo, a Camille Natta je tady k sežrání. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Proč se točí dvojky, když chybí pořádný nápad, jak zastínit jedničku nebo dojem z ní úplně nezprasit?! A to téma, kdy se likviduje podle náboženských manuálů, to už je taky tak omleté a předvídatelné ..... Neprůstřelní mniši, nemožní policajti, vlastně jediné plus vidim v Jean Renovi, i když na druhé straně si řikám "hochu, z Hlubiny do takové povrchnosti, máš to zapotřebí?" ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za místy ucházející akci. Scenárista na scestí Luc Besson střídá solidní kousky s těžkými pády, takže divák, který vydrží do konce, si může sám sobě věnovat bobříka odvahy. Tvůrci vzbudí očekávání, ale nedospějí k žádnému zajímavému či alespoň uspokojivému vyvrcholení. Tohle pokračování je čiré klišé. A hlavně totálně zbytečné. ()

themic 

všechny recenze uživatele

O proti jedničce je to jen slabý odvar. Dvojka Purpurových řek, postrádá více napětí a atmosféru neznáma, které bylo u jedničky na rozdávání. Chybí tu pořádný nápad, který by se dostal a rovnal aspoň hodnotám jedničky, žel tohle se u pokračování často stává. Mé očekávání byla značně vyšší a nenaplnilo se, možná to bylo tak trochu naivní. Je dobré, že i ve dvojce zůstal a hrál Jean Reno, který to krapet povznesl. Zápletka není poutavá, nápad čudný, takže 3*, což je 50% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Luc Besson .. Nezáživné pokračování drsné francouzské náboženské kriminálky. Tohle musel Besson sepsat někde na koleně v letadle při cestě z dovolené do „práce“. Zápletka je opravdu hrozivá, mnoho ptákovin je nepřesvědčivě poslepovaných a (opět) to korunuje špatný konec. Tentokrát však nejsou první dvě třetiny tak poutavé a atmosferické jako minule. Za zmínku stojí jedině precizní kamera a vizuálně nápaditá režie (byť je toho temna až moc). ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)
  • Amfetamin, který ve filmu je popsán jako "necítíš bolest, máš obrovskou sílu a jen slepě posloucháš" a poté ho komisař Niemans (Jean Reno) a kapitán Reda (Benoît Magimel) vypijí, aby se dostali ze zatopené Maginotovi linie, je pravděpodobně (S)-metamfetamin, tedy pervitin, s dalším amfetaminem. Tato látka se používala ve 2. světové válce hlavně u posádek tanků a letadel na obou stranách jako povzbuzující prostředek a k potlačení únavy, nikoliv ke zvýšení schopností a bezmyšlenkovitému poslouchání. (Maulincio)

Reklama

Reklama